Refugees and migrants are gathered at the buffer zone in Kastanies, Evros, at the Greek-Turkish borders and Evros River, on Feb. 29, 2020. The turkish government decided to give free passage to the refugees and migrants in order to reach Europe through Greece. / Πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκονται συγκεντρωμένοι στην γκρίζα ζώνη στις Καστανιές Έβρου, στη συνοριογραμμή Ελλάδας-Τουρκίας, μετά την απόφαση της Τουρκικής Κυβέρνησης να μην σταματάει τις προσφυγικές ροές απο το να περάσουν στην Ευρώπη, Ελλάδα, 29 Φεβρουαρίου 2020.

Το βίντεο που είδαν οι Ευρωπαίοι για τον Έβρο και πως γίνεται η τουρκική προπαγάνδα

Ένα βίντεο, που αποκαλύπτει τη συνολική και την πραγματική εικόνα που επικρατεί στα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία στον Έβρο, είδανοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι που επισκέφθηκαν την περιοχή του Έβρου, μαζί με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Το βίντεο έχει τη μορφή χρονολογίου και περιλαμβάνει όχι μόνο σκηνές από τη μεθόριο του Έβρου, αλλά και τις μεθοδευμένες κινήσεις της Τουρκίας, η οποία μεταφέρει πληθυσμούς στα σύνορα, καθώς και την προπαγάνδα των «fake news», που οργανώνεται και ενθαρρύνεται από τη γειτονική χώρα, με επίσημες δηλώσεις αξιωματούχων όπως ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Το παρουσίασε και ο υπουργός Επικρατείας Γ.Γεραπετρίτης

Ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιώργο Κουμουτσάκο και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, ενημέρωσαν τους υπουργούς της ΕΕ στο έκτακτο συμβούλιο στις Βρυξέλλες.

Το ίδιο βίντεο παρουσίασε ο έλληνας υπουργός Επικρατείας, αποκαλύπτοντας την τουρκική προπαγάνδα και τις προσπάθειες της Άγκυρας να στείλει όσους περισσότερους μετανάστες μπορεί στην Ελλάδα, ναυλώνοντας πούλμαν.

Πρόκειται για την περιγραφή του αφηγήματος του διαβαθμισμένου βίντεο που είδε η ευρωπαϊκή ηγεσία. Δεν συμπεριλαμβάνει τα διαβαθμισμένα στοιχεία, δεν είναι το βίντεο που είδαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες και συμπεριλαμβάνει μόνο στοιχεία που έχουν βγει στη δημοσιότητα. Όμως περιγράφει την εξέλιξη των γεγονότων ανά ημέρα και τα κύρια σημεία της ελληνικής επιχειρηματολογίας.

Πηγή: protothema.gr