Σε επιφυλακή λόγω κορονοϊού, για άτομα απ’ τον βόρειο Έβρο που ταξίδεψαν στους Αγίους Τόπους

Σε επιφυλακή λόγω κορονοϊού, για άτομα απ’ τον βόρειο Έβρο που ταξίδεψαν στους Αγίους Τόπους

Σε επιφυλακή λόγω του κορονοϊού βρίσκονται οι υγειονομικές αρχές του νομού και παρακολουθούν την εξέλιξη της υγείας πέντε ατόμων που ταξίδεψαν πρόσφατα στους Αγίους Τόπους, απ’ όπου προέκυψε τεράστιο πρόβλημα στην Πελοππόνησο, μια και συνολικά 32 άτομα που επίσης ταξίδεψαν εκεί, έχουν προσβληθεί από τον ιό που αποτελεί φόβο και τρόμο παγκοσμίως.

Το γεγονός ότι τα 32 από τα 45 συνολικά κρούσματα που έχουν μέχρι τώρα επιβεβαιωθεί στην χώρα μας, προέρχονται από εκδρομείς στα Ιεροσόλυμα και εκεί βρέθηκαν με αντίστοιχη εκδρομή και αυτά τα πέντε άτομα από την περιοχή του βορείου Έβρου, προκαλεί όπως είναι φυσικό μια κάποια ανησυχία. Μάλιστα είναι χαρακτηριστικό, ότι οι υπεύθυνοι του ΕΟΔΥ στον Έβρο είναι αυτοί που “ανακάλυψαν” το ταξίδι των συγκεκριμένων ατόμων και αφού έψαξαν να τους βρουν μετά τις εξελίξεις σε Ηλεία, Ζάκυνθο από αντίστοιχη εκδρομή, γιατί οι ίδιοι απέφυγαν να ενημερώσουν ότι επέστρεψαν από εκεί, ήρθαν σε επικοινωνία μαζί τους. Όλοι μέχρι στιγμής δεν έχουν συμπτώματα, αλλά θα παρακολουθείται η εξέλιξη της υγείας τους και αν κάποιος παρουσιάσει συμπτώματα, τότε θα μεταφερθεί στο Πανεπιστημικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και θα νοσηλευθεί στον ειδικό θάλαμο αρνητικής πίεσης, μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα από τις εξετάσεις των δειγμάτων.

Αρνητικά τα αποτελέσματα και στα τρία νέα περιστατικά

Το ευχάριστο είναι ότι αποδείχθηκαν αρνητικά τα αποτελέσματα των δειγμάτων τριών νέων περιστατικών, που αφορούσαν φοιτητές Ιατρικής που είχαν ταξιδέψει πρόσφατα στην Πάτρα για το Καρναβάλι, όπως ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΆ αποκάλυψε το Evros-news.gr τις προηγούμενες ημέρες. Χθες το βράδυ το Ινστιτούτο Παστέρ έστειλε τα αποτελέσματα των ειδικών τεστ που έδειξαν πως οι δυο κοπέλες οι οποίες νοσηλεύονταν στον ειδικό θάλαμο αρνητικής πίεσης, αλλά και ο νεαρός που ήταν σε κατ οίκον περιορισμό, δεν έχουν προσβληθεί από κορονοϊό. Οπότε, θα αποχωρήσουν και οι δυο κοπέλες από το ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης. Είχε προηγηθεί η περίπτωση 15χρονου μαθητή από την Ορεστιάδα ο οποίος είχε ταξιδέψει στην Ιταλία, αλλά και σε αυτόν τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συμβαίνει τώρα: Αρνητικά τα αποτελέσματα για κορονοϊό και των τριών ύποπτων κρουσμάτων στην Αλεξανδρούπολη

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*