Συνάντηση του Περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου με τον βοηθό Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάθιου Πάλμερ

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου με τον βοηθό Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάθιου Πάλμερ

Συνάντηση με τον αναπληρωτή βοηθό Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ αρμόδιο για τις Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές Υποθέσεις Μάθιου Πάλμερ, είχε χθες βράδυ στην Αλεξανδρούπολη ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος.

Παρουσία και του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς, ο κ.Πάλμερ ο οποίος συνοδευόταν από τον Πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα κ. Τζέφρυ Πάιατ, τον Γενικό Πρόξενο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη κ. Γκρέγκορι Φλέιγκερ και το στέλεχος της Πρεσβείας κ. Μπριτζίτ Ράιαν, έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για πολλά θέματα της περιοχής.

Συζητήθηκαν επί μακρόν θέματα επενδύσεων και ανάπτυξης και ιδιαίτερα της αξιοποίησης των δύο μεγάλων λιμανιών της Περιφέρειας μας, της Αλεξανδρούπολης και της Καβάλας, και τη σύνδεσή τους με το οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο.

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης έχει μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης αρκεί να τις αξιοποιήσετε σωστά, είπε μεταξύ άλλων ο Αμερικανός διπλωμάτης, που σήμερα Σάββατο 7 Μαρτίου 2020, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στον Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης στην οποία θα συμμετέχουν οι:

Μάθιου Πάλμερ, Βοηθός Υφυπουργός Εξωτερικών ΗΠΑ

Τζέφρι Πάιατ, Πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα

Γκρέκ Πφλέγκερ, Πρόξενος των ΗΠΑ στην Θεσσαλονίκη,

συνοδευόμενοι από αξιωματούχους και υπηρεσιακούς.

Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής.

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*