Έφυγε το πλοίο που φιλοξενούσε τους αστυνομικούς – Γέμισαν τα ξενοδοχεία

Έφυγε το πλοίο που φιλοξενούσε τους αστυνομικούς – Γέμισαν τα ξενοδοχεία

Απέπλευσε από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης χθες το πρωί της Παρασκευής, το πλοίο SUPΕRFAST XII, που έστειλε η Κυβέρνηση την περασμένη Δευτέρα, προκειμένου να δώσει λύση στο πρόβλημα της φιλοξενίας των αστυνομικών, οι οποίοι ήρθαν στον Έβρο για να ενισχύσουν τις ντόπιες δυνάμεις στην αποτροπή μαζικής εισβολής χιλιάδων λαθρομεταναστών.

Έμεινε δηλαδή τέσσερις ημέρες και έλυσε προσωρινά το πολύ σοβαρό πρόβλημα που προέκυψε Σάββατο και Κυριακή την περασμένη εβδομάδα, με την έλλειψη καταλυμάτων στα ξενοδοχεία του Έβρου, με αποτέλεσμα αρκετοί αστυνομικοί να μένουν σε Ροδόπη, Ξάνθη, ακόμα και Καβάλα, αφού δεν υπήρχαν διαθέσιμα δωμάτια, λόγω και του εορταστικού τριήμερου της Καθαράς Δευτέρας. Γι’ αυτό και βρέθηκε η συγκεκριμένη λύση, η οποία όμως προκάλεσε την αντίδραση του Συνδέσμου Ξενοδόχων Θράκης, που με μια απαράδεκτη και προκλητική ανακοίνωση και επιστολή που έστειλαν στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ Μιχαήλ Καραμαλάκη και την οποία υπέγραφε ο Πρόεδρος Απόστολος Παλακίδης, διαμαρτύρονταν γιατί χάνουν χρήματα, την στιγμή που όλος ο νομός είχε… ξεσηκωθεί και εθελοντικά βοηθούσε όπως μπορούσε τους αστυνομικούς μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Έβρος “καίγεται” και οι Ξενοδόχοι Θράκης διαμαρτύρονται ότι χάνουν τα… χρήματα διανυκτερεύσεων των αστυνομικών!!!

Σύμφωνα με πληροφορίες μας πάντως, η αποχώρηση του SUPERFAST XI δεν έχει σχέση με την διαμαρτυρία των ξενοδόχων της Θράκης, αλλά εξ αρχής ήρθε για λίγες ημέρες και αναχώρησε προκειμένου να υποβληθεί σε εργασίες συντήρησης. Άλλοι υποστηρίζουν ότι υπήρξε θέμα, γιατί κάποιοι αστυνομικοί έμεναν στο καράβι όπου είχαν κάποια μικροπροβλήματα και ζήτησαν όπως και οι υπόλοιποι να μένουν και αυτοί στα ξενοδοχεία. Κάτι που πλέον έγινε και έτσι… γέμισαν όλα τα ξενοδοχεία του Έβρου, αφού έχουν μετακινηθεί στην περιοχή μας πολλές δυνάμεις προκειμένου να συγκρατηθεί το κύμα των λαθρομεταναστών. Μια σημαντική λύση έδωσε και ο δήμος Αλεξανδρούπολης, ο οποίος με απόφαση του δημάρχου Γιάννη Ζαμπούκη προχώρησε σε μια ουσιαστική κίνηση συμπαράστασης και παραχώρησε στην Ελληνική Αστυνομία το ξενοδοχείο των Ιαματικών Λουτρών Τραϊανούπολης προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για την εξυπηρέτηση των αστυνομικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δήμος Αλεξανδρούπολης: Στη διάθεση της Ελληνικής Αστυνομίας το ξενοδοχείο στα Ιαματικά Λουτρά Τραϊανούπολης για φιλοξενία Αστυνομικών