Fake news που βολεύουν τον ΣΥΡΙΖΑ, για τραυματισμό αστυνομικού από εθνοφύλακες, κυνηγούς. Κατηγορηματικά διαψεύδει η Αστυνομία

Fake news που βολεύουν τον ΣΥΡΙΖΑ, για τραυματισμό αστυνομικού από εθνοφύλακες, κυνηγούς. Κατηγορηματικά διαψεύδει η Αστυνομία

Την στιγμή που ο Έβρος και η χώρα δέχεται την ξεκάθαρη ασύμμετρη απειλή του Ερντογάν, με χιλιάδες καθοδηγούμενους απ’ Τουρκία λαθρομετανάστες που θέλουν να εισβάλλουν στην Ελλάδα, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αρκείται μόνο στην υιοθέτηση της ψεύτικης προπαγάνδας και των Fake news των Τούρκων.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κάνει ότι μπορεί ώστε να εμφανίσει τους Εβρίτες εθνοφύλακες, κυνηγούς, ψαράδες και αγρότες που από την περασμένη Παρασκευή συνεπικουρούν το εξαιρετικά δύσκολο έργο αστυνομικών και στρατιωτικών να κρατήσουν κλειστά τα σύνορα, ότι είναι παραστρατιωτικοί, παρακρατικοί, φασίστες και ρατσιστές. Έτσι σήμερα, από διάφορα ΜΜΕ φιλικά προσκείμενα του ΣΥΡΙΖΑ, όπως η Αυγή, το Tvxs του Ευρωβουλευτή του Κούλογλου, το dokumentonews του Βαξεβάνη και κάποια ακόμα, κυκλοφόρησαν Fake news για τραυματισμό αστυνομικού από εθνοφύλακες και κυνηγούς στην περιοχή των Φερών, οι οποίοι σύμφωνα με την “μαϊμού” είδηση που δεν επιβεβαιώνεται από κανέναν, τον πέρασαν για λαθρομετανάστη και τον πυροβόλησαν, αλλά επειδή φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο την γλίτωσε.

Όλο αυτό φαίνεται ξεκάθαρα πως είναι πλήρως συντονισμένο και εξυπηρετεί το αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αποκομμένος από τη συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας που παίρνει ξεκάθαρη θέση υπέρ του χειρισμού της Κυβέρνησης στα όσα συμβαίνουν στον Έβρο, με την γνωστή… κατσαπλιάδικη τακτική του προσπαθεί να δημιουργήσει προβοκάτσιες. Εδώ βέβαια οι άνθρωποι δεν δίστασαν να υιοθετήσουν την προπαγάνδα του Ερντογάν για νεκρούς λαθρομετανάστες στον Έβρο, αφού δεν τους νοιάζει καθόλου η πατρίδα, όπως έχουν αποδείξει πολλές φορές και τους ενδιαφέρει μόνο το κόμμα τους.

Αστυνομία: Κανένα τέτοιο περιστατικό δεν έχει καταγραφεί.

Δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα τα δημοσιεύματα

Τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα διαψεύσθηκαν από την αστυνομία, που τονίζει ότι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα όσα αναφέρονταν για περιστατικό σε βάρος αστυνομικού στην περιοχή των Φερών Έβρου. Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης αναφέρεται:

«Ανακοινώνεται ότι, από τις Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης δεν έχει καταγραφεί περιστατικό σε βάρος αστυνομικού την περασμένη Πέμπτη στην περιοχή Φερών Έβρου.

Ως εκ τούτου τα σχετικά δημοσιεύματα δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Χαρίτσης, προφανώς σε πλήρη συνεργασία με τα φιλικά στον ΣΥΡΙΖΑ ΜΜΕ που αναπαρήγαγαν τα συγκεκριμένα Fake news, δήλωνε ότι «οι εξελίξεις αναφορικά με την ανεξέλεγκτη δράση των παρακρατικών ομάδων, φαίνεται, δυστυχώς, ότι μας επιβεβαιώνουν. Λίγη ώρα αφότου με ανακοίνωσή μας ζητήσαμε εξηγήσεις για τη δράση τους, ήρθε στη δημοσιότητα η είδηση για τραυματισμό αστυνομικού από πυρά αυτόκλητης ομάδας εθνοφυλάκων στον Έβρο.

«Η κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο οφείλουν να δώσουν άμεσα τις απαραίτητες απαντήσεις. Επιβεβαιώνουν ή όχι το τραγικό αυτό συμβάν; Πότε επιτέλους ο κ. Μητσοτάκης θα μαζέψει τους αυτόκλητους πιστολέρο που απειλούν τους πάντες; Ελπίζουμε να μη χρειαστεί να θρηνήσουμε θύματα μέχρι να αναλάβει τις ευθύνες του ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του».

Κυβερνητικοί κύκλοι: Συγχαίρουμε τον κ.Χαρίτση

που παίρνει τα Fake news από τις ιστοσελίδες του Βαξεβάνη 

Βάσει της ανακοίνωσης της Ελληνικής Αστυνομίας, δεν έχει καταγραφεί κανένα περιστατικό σε βάρος αστυνομικού στην περιοχή Φερών Έβρου. Ως εκ τούτου τα σχετικά δημοσιεύματα δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
Είναι θλιβερό να υπάρχουν ελληνικά ΜΜΕ που αναπαράγουν ακόμη, μετά από όλα όσα έχουμε δει το τελευταίο δεκαήμερο,  fake news.
Με την ευκαιρία, να συγχαρούμε τον κ. Χαρίτση που αποδεικνύει πως η εκπροσώπηση του Σύριζα δεν θέλει κόπο, αφού παίρνει έτοιμες τις ανακοινώσεις του από τα πρωτοσέλιδα και τις ιστοσελίδες του κ. Βαξεβάνη.