Δήμος Αλεξανδρούπολης σε Γιώργο Ουζουνίδη: Ανέλαβε δημόσια τις ευθύνες σου για την κακοδιαχείριση στην ΔΕΥΑΑ

Δήμος Αλεξανδρούπολης σε Γιώργο Ουζουνίδη: Ανέλαβε δημόσια τις ευθύνες σου για την κακοδιαχείριση στην ΔΕΥΑΑ

Την αντίδραση του δήμου Αλεξανδρούπολης προκάλεσε η ανακοίνωση του πρώην Προέδρου της ΔΕΥΑ Αλεξανδρούπολης Γιώργου Ουζουνίδη και της παράταξης “Πόλη και Πολίτες” του τέως δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη, γιατί δεν κλήθηκε στην υπογραφή σύμβασης από την σημερινή δημοτική αρχή της συγκεκριμένης δημοτικής επιχείρησης.

Με δελτίου Τύπου το οποίο μάλιστα συνοδεύεται από χαρακτηριστικές φωτογραφίες, θυμίζουν στον κ.Ουζουνίδη την δική του συμπεριφορά σε ανάλογες περιπτώσεις κατά το παρελθόν, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά:

“Διαβάσαμε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης επιστολή του πρώην Προέδρου της ΔΕΥΑ Αλεξανδρούπολης κ. Γιώργου Ουζουνίδη, όπου εκφράζει τη χαρά και τη συγκίνησή του για την υπογραφή σύμβασης που αφορά το έργο «ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕ-ΕΛΕΓΧΟΥ στα δίκτυα της ΔΕΥΑΑ».

Ο κ. Ουζουνίδης εντόπισε ως πρόβλημα ότι δε μνημονεύτηκε το όνομά του και ότι δεν εκλήθη κανείς από την παράταξη “ΠΟΛΗ & ΠΟΛΙΤΕΣ -ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΛΑΜΠΑΚΗΣ” να παραστεί στην υπογραφή.

Πρέπει να κατανοήσει ο κ. Ουζουνίδης και οι συνάδελφοί του, ότι η Δημοτική αρχή εργάζεται χωρίς να έχει χρόνο για φιέστες με προσκεκλημένους, με ομιλίες και άλλα ευφάνταστα πράγματα κατά την υπογραφή μιας σύμβασης.

Υπενθυμίζουμε στον κύριο Ουζουνίδη ότι στα εγκαίνια των Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων Φερών από τον κ. Λαμπάκη των Αύγουστο του 2019, δεν εκλήθησαν και ούτε καν μνημονεύτηκαν τα ονόματα του πρώην Δημάρχου Φερών Γιώργου Ούστογλου, με πρωτοβουλία του οποίου εντάχθηκε αυτό το σπουδαίο έργο, καθώς και του πρώην προέδρου της ΔΕΥΑΑ κ. Βαγγέλη Μυτιληνού. Την ίδια πρακτική εφήρμοσε η παράταξη του κ. Ουζουνίδη για τον κ. Ούστογλου και στην περίπτωση του Πολυϊατρείου Φερών.

Δυστυχώς δεν είδαμε καμία δημόσια επιστολή του κ. Ουζουνίδη που να ζητά συγνώμη από τους Δημότες, διότι στη θητεία του ως Πρόεδρος της ΔΕΥΑ δημιούργησε ανείσπρακτες οφειλές ύψους άνω των 5.000.000 € ενώ το 2011 παρέλαβαν από την Δημοτική αρχή του Γιώργου Αλεξανδρή ανείσπρακτο υπόλοιπο 3.613.766 €.

Με την ίδια ζέση λοιπόν που διεκδικεί ο κ. Ουζουνίδης το χειροκρότημα θα ήταν σωστό να αναλάμβανε δημόσια τις ευθύνες από την κακοδιαχείρισή του στην ΔΕΥΑ Αλεξανδρούπολης”.

Ουζουνίδης: Δεν μας κάλεσαν, δεν μας μνημόνευσαν

Είχε προηγηθεί το δελτίο Τύπου απ’ την παράταξη “πόλη και Πολίτες” που υπέγραφε ο πρώην Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Αλεξανδρούπολης Γιώργος Ουζουνίδης ως Τομεάρχης ΔΕΥΑΑ (ναι έχουν ορίσει και τέτοιον, κάτι ως… σκιώδη δημοτική αρχή οι Λαμπακικοί), ο οποίος παραπονιόταν γιατί δεν κλήθηκε στην υπογραφή του έργου «ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΕΛΕΓΧΟΥ στα δίκτυα της ΔΕΥΑΑ».

Όπως αναφέρονταν:

“Με ιδιαίτερη χαρά ενημερωθήκαμε από το «μοναδικό και το πλέον αμερόληπτο Μέσο που υπάρχει στο Δήμο μας», ότι ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΑ υπέγραψε άλλη μια σύμβαση που αφορά ένα έργο της δικής μας διοίκησης, «ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΕΛΕΓΧΟΥ στα δίκτυα της ΔΕΥΑΑ» προϋπολογισμού 1.800.000,00€, με σκοπό της μείωση των διαρροών αλλά και της γενικότερης εξοικονόμησης πόσιμου νερού που είναι και η στόχευση της εγκατάστασης συστημάτων ελέγχου ποιοτικών χαρακτηριστικών.

Καθόλα ειλικρινείς, οι προσπάθειες ωρίμανσης μελέτης-ένταξης-διαγωνισμού έγιναν από τις δικές μας ΔΥΟ τελευταίες διαδοχικές διοικήσεις της ΔΕΥΑΑ και προχωρήσαμε την διαγωνιστική  διαδικασία.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΑ παρέλειψε να μνημονεύσει κατά την υπογραφή τους συντελεστές της δημιουργίας του όλου έργου.

Δεν κάλεσε κανέναν και το παρουσίασε ως δικό του!!!

Η ΚΡΙΣΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ!!!

Για την Δημοτική παράταξη Αλεξανδρούπολης

«ΠΟΛΗ & ΠΟΛΙΤΕΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΛΑΜΠΑΚΗΣ»

Τομεάρχης ΔΕΥΑΑ

Ουζουνίδης Γιώργος