Επιτυχόντες Συνοριοφύλακες: Να υποβληθούν σε υγειονομικές και αθλητικές εξετάσεις στον Έβρο και όχι στη Θεσσαλονίκη

Επιτυχόντες Συνοριοφύλακες: Να υποβληθούν σε υγειονομικές και αθλητικές εξετάσεις στον Έβρο και όχι στη Θεσσαλονίκη

Να υποβληθούν στις προβλεπόμενες υγειονομικές εξετάσεις και ψυχοτεχνικές και αθλητικές δοκιμασίες στον Έβρο και όχι στην Θεσσαλονίκη όπως προβλέπεται οι επιτυχόντες Συνοριοφύλακες για την πρόσληψη 400 που θα αναλάβουν υπηρεσία στο νομό μας, προτείνει το Evros-news.gr στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοίδη.

Οι στιγμές που περνάει ο ακριτικός Έβρος από την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου με τις κατευθυνόμενες από τους Τούρκους χιλιάδες λαθρομετανάστες, είναι κρίσιμες. Οι Εβρίτες ανεξαρτήτως ηλικίας, έχουν ξεσηκωθεί και συγκινήσει τους πάντες με την στήριξη και την συμπαράσταση που προσφέρουν από την πρώτη στιγμή σε αστυνομικούς, στρατιωτικούς και πυροσβέστες. Έχουν παρατήσει όλοι τις δουλειές και την καθημερινότητα τους και συνεπικουρούν στο δύσκολο έργο των δυνάμεων που κρατούν κλειστά και απαραβίαστα τα σύνορα μας.

Θα αποτελούσε λοιπόν τεράστια ανακούφιση και σίγουρα μια ηθική ικανοποίηση ότι η Πολιτεία εκτός από τα κολακευτικά σχόλια και τους επαίνους για την πατριωτική τους στάση αναγνωρίζει και έμπρακτα την βοήθεια τους, αν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοίδης, που μαθαίνουμε ότι και αύριο Πέμπτη θα βρίσκεται στην περιοχή μας, αποφασίσει ότι:

  • Η εξέταση των σωματικών, ψυχικών και διανοητικών προσόντων που περιλαμβάνει υγειονομικές εξετάσεις και ψυχοτεχνικές και αθλητικές δοκιμασίες να πραγματοποιηθούν σε Αλεξανδρούπολη και Διδυμότειχο.
  • Να μην είναι υποχρεωμένοι οι 400 επιτυχόντες του διαγωνισμού + τους 120 επιλαχόντες, μαζί με τουλάχιστον 200 με 300 γονείς να… κουβαληθούν στην Θεσσαλονίκη όπου προβλέπεται να υποβληθούν στις δοκιμασίες και τις εξετάσεις που προαναφέραμε.
  • Γιατί το ταξίδι αυτό, σε μια περίοδο που ο νομός βρίσκεται στο… πόδι, μπορεί να αποφευχθεί, μια και σε Αλεξανδρούπολη και Διδυμότειχο υπάρχουν και στάδια και Νοσοκομεία για τις απαραίτητες εξετάσεις και αθλητικές δοκιμασίες.
  • Οι υποψήφιοι και οι γονείς τους, συνολικά περίπου 1.000 άτομα, θα γλιτώσουν έξοδα μετακίνησης, ξενοδοχεία, φαγητά και φυσικά ταλαιπωρία.
  • Μπορούν λοιπόν από το αρμόδιο υπουργείο να φέρουν τις Επιτροπές που δεν είναι και πολλά άτομα, στην περιοχή μας και να υλοποιηθεί εδώ η σχετική διαδικασία.
  • Δεν θα κοστίσει τίποτα, αλλά θα αποτελέσει και μια ηθική ικανοποίηση και αναγνώριση των Εβριτών που… φυλάνε Θερμοπύλες και το απέδειξαν και πάλι αυτές τις ημέρες.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοίδης απέδειξε στην περίπτωση της μοριοδότησης της εντοπιότητας που άλλαξε και από 1 μονάδα πήγε στις 5 τελικά, ότι ξέρει να αναγνωρίζει κάποια πράγματα και να στηρίζει την περιοχή μας. Ας πάρει λοιπόν και τώρα μια τέτοια απόφαση. Ελπίζουμε ότι δεν θα μας διαψεύσει.