Πρώτη συνεδρίαση για το Συμβούλιο Αγροτικής Πολιτικής του Δήμου Αλεξανδρούπολης

Πρώτη συνεδρίαση για το Συμβούλιο Αγροτικής Πολιτικής του Δήμου Αλεξανδρούπολης

Την 1η του συνεδρίαση πραγματοποίησε το Συμβούλιο Αγροτικής Πολιτικής, μετά την επανασύστασή του με την υπ’αριθμ. 594/2019 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Φερών και Πρωτογεμνούς Τομέα Δημήτρης Κολγιώνης, η Αντιδήμαρχος Τραϊανούπολης και Ενέργειας-Φυσικών Πόρων Ελένη Ιντζεπελίδου, δημοτικοί σύμβουλοι, υπηρεσιακοί παράγοντες, εκπρόσωποι των φορέων ΔΑΟΚ, Δασαρχείου, ΕΛΓΑ, ΓΕΩΤΕΕ, ΤΟΕΒ, εκπρόσωποι των αγροτών, των κτηνοτρόφων και των δασεργατών.

Μεταξύ άλλων συζητήθηκε η παράταση του Ν. 4061/2012 για τη νέα καλλιεργητική περίοδο. Προτάθηκε από τους εκπροσώπους των αγροτών να βγουν πρώτα οι δημοπρασίες αγροκτημάτων (άρθρο 4) και εκ των υστέρων να ακολουθήσει η παραχώρηση της χρήσης έναντι χαμηλού τιμήματος (σύμφωνα με το άρθρο 7).

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του ΤΟΕΒ Φερών ανέλυσε τη δύσκολη κατάσταση που υπάρχει στον ΤΟΕΒ λόγω της χαμηλής στάθμης του ποταμού Έβρου και εξέφρασε την αγωνία των παραγωγών ενόψει της νέας καλλιεργητικής περιόδου.

Επίσης, έγινε ειδική αναφορά στο έλλειμμα της περιοχής σε αρδευτικά έργα και υποδομές και προτάθηκε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και κάθε αρμόδιος φορέας να ετοιμάσει μελέτες ή τεχνικά δελτία ή συνοπτικούς προϋπολογισμούς αρδευτικών έργων τα οποία θα μπορούσαν να ενταχθούν στο πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων σύμφωνα με τις οδηγίες του ΥΠΑΑΤ.