Αλεξανδρούπολη: Απατεώνας εμφανίστηκε τηλεφωνικά ως… Νίκος Ραπτόπουλος και απέσπασε από 3 επιχειρηματίες 20.920 ευρώ

Αλεξανδρούπολη: Απατεώνας εμφανίστηκε τηλεφωνικά ως… Νίκος Ραπτόπουλος και απέσπασε από 3 επιχειρηματίες 20.920 ευρώ

Άφαντος παραμένει ακόμα ο απατεώνας που κατάφερε να κοροϊδέψει τηλεφωνικά τρεις πολύ γνωστούς επιχειρηματίες της Αλεξανδρούπολης (βενζινοπώλες ανάμεσα τους) και να τους αποσπάσει τηλεφωνικά κοντά στις 21.000 ευρώ!!!

Οι έρευνες της αστυνομίας εξακολουθούν να βρίσκονται σε εξέλιξη, αφού ο συγκεκριμένος πανέξυπνος απατεώνας ήδη έκανε ανάληψη των χρημάτων από τον τραπεζικό λογαριασμό που αυτά κατατέθηκαν, από τράπεζα πόλης της Δυτικής Μακεδονίας, σύμφωνα με πληροφορίες μας. Οι προσπάθειες των αστυνομικών Αρχών για την ταυτοποίηση του άγνωστου μέχρι στιγμής δράστη, ο οποίος την 9-3-2020 εξαπάτησε όπως τονίσαμε τους τρεις επιχειρηματίες στην Αλεξανδρούπολη συνεχίζονται.

Το στήσιμο της υπόθεσης, στην οποία είναι άγνωστο αν είχε και συνεργούς, έγινε… μαεστρικά θα λέγαμε και κατάφερε να κοροϊδέψει τους επιχειρηματίες. Δείτε με ποιον τρόπο.

  • Ένα άτομο τηλεφώνησε και προσποιήθηκε ότι είναι ο Πρόεδρος του Πολυκοινωνικού του δήμου Αλεξανδρούπολης Νίκος Ραπτόπουλος και είπε σε έναν ιδιοκτήτη βενζινάδικου πως θα περάσουν από εκεί στρατιωτικά αυτοκίνητα να βάλουν βενζίνη, αξίας 480 ευρώ, αφού αυτή ήταν η εντολή του δημάρχου Γιάννη Ζαμπούκη. Μάλιστα του ζήτησε να στείλει και έναν αριθμό λογαριασμού ώστε να καταθέσει άμεσα τα χρήματα, αφού πρόκειται για δωρεά στο στρατό, λόγω της προσπάθειας που κάνει στα σύνορα  να αποτρέψει την είσοδο λαθρομεταναστών.
  • Στη συνέχεια έστειλε μέσω… viber στον επιχειρηματία την απόδειξη κατάθεσης, όπου όμως αναγράφονταν ποσό… 4.800 ευρώ. Ο ιδιοκτήτης του πρατηρίου υγρών καυσίμων του τηλεφώνησε και τον ενημέρωσε ότι θα πρέπει να έγινε κάποιο λάθος, αφού το ποσό ήταν… δεκαπλάσιο.
  • “Θα έκαναν λάθος στο λογιστήριο του Πολυκοινωνικού οι υπάλληλοι” του απάντησε προσποιούμενος τον εκνευρισμένο. “Σε παρακαλώ κατέθεσε στον λογαριασμό αυτό την διαφορά των 4.320 ευρώ, γιατί θα έχω πρόβλημα αν γίνει κάποιος έλεγχος”, είπε στον επιχειρηματία και αυτός πραγματικά υλοποίησε την συναλλαγή, χωρίς να υποψιαστεί τίποτα.

  • Το ίδιο συνέβη και με άλλον επιχειρηματία, ιδιοκτήτη πρατηρίου υγρών καυσίμων, αλλά και έναν ακόμα με κατάστημα στρατιωτικών ειδών. Σε αυτούς τα ποσά ήταν πολύ μεγαλύτερα, αλλά ακολούθησε την ίδια μέθοδο. Έστειλε δηλαδή… μαϊμού αποδεικτικό κατάθεσης με ένα επιπλέον μηδενικό στο ποσό που είπε ότι θα στείλει στην πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία και τους ζήτησε να επιστρέψουν την διαφορά. Την ίδια… απατεωνιά επιχείρησε να κάνει και σε δυο-τρεις ακόμα επιχειρηματίες στην Αλεξανδρούπολη, αλλά αυτοί δεν “τσίμπησαν”.

Με τον τρόπο όμως, ο άγνωστος μέχρι στιγμής δράστης κατάφερε να αποσπάσει από τους τρεις επιχειρηματίες συνολικά το χρηματικό ποσό των 20.920 ευρώ, αφού τα χρήματα τα έκανε ανάληψη με χρωστική κάρτα μια και πλέον έχει καταργηθεί το όριο αναλήψεων.

Την προανάκριση και την έρευνα διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης., μετά τις καταγγελίες των παθόντων, αλλά και τις καταγγελίες του δημάρχου Γιάννη Ζαμπούκη και του Προέδρου του Πολυκοινωνικού Νίκου Ραπτόπουλου, των οποίων χρησιμοποίησε τα ονόματα.