Χρήστος Κηπουρός-Πασχάλης Χριστοδούλου: Αν έχεις να πεις κάτι, τότε η σιωπή δεν είναι χρυσός

Χρήστος Κηπουρός-Πασχάλης Χριστοδούλου: Αν έχεις να πεις κάτι, τότε η σιωπή δεν είναι χρυσός

-ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΠΤΑΕΤΟΥΣ ΗΘΙΚΗΣ ΒΙΖΑΣ

Των Χρήστου Κηπουρού και Πασχάλη Χριστοδούλου*

Αν είναι να πούμε κάτι σχετικά με τα συμβαίνοντα στον Έβρο, τότε, απευθυνόμενοι στη Νέα Δημοκρατία και το ΚΙΝΑΛ θα τους πούμε καλά ξυπνητούρια.

Ενώ προς τον ΣΥΡΙΖΑ και τις λοιπές αντιπολιτεύσεις, θα πούμε καληνύχτα σας.

Διότι αν ήμασταν στη θέση τους, έστω και σήμερα, θα ζητούσαμε από τη γενική γραμματεία ανθρωπιστικών υποθέσεων του ΟΗΕ να ζητήσει με τη σειρά της την είσοδο στην Τουρκία επαρκούς ομάδας γιατρών του οργανισμού να ελέγξουν τις οργανωμένες αποκρύψεις των, ων ουκ έστιν αριθμός, κρουσμάτων του κορωνοϊού.

Αφού, μόνο στην περιοχή του AGRI και του VAN τα κρούσματα αριθμούν πολλές εκατοντάδες, όπως σημειώνει το κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων FIRATNEWS με έδρα το Άμστερνταμ.

Κατά τα άλλα, με δεδομένη την βρώμικη τουρκική ιστορία που μόλυνε τον Έβρο με αφθώδη πυρετό από τη δεκαετία ακόμη του 1990 πριν νεκρωθεί όλο σχεδόν το ζωικό κεφάλαιο στο Δέλτα του Έβρου και όχι μόνο εκεί, σήμερα θα ζητούσε την άμεση αποχώρηση των μεταναστών και των προσφύγων από την τουρκική πλευρά των συνόρων του Έβρου.

Γιατί μια επανάληψη της ιστορίας, με τις ήπιες λεγόμενες εισβολές, όπως τις είχαμε αποκαλέσει το 1996, μόνο σε τραγωδία θα οδηγούσε το ανθρώπινο κεφάλαιο του Νομού.

Απέναντι σε μια Τουρκία που αποτελεί από δεκαετιών ένα απέραντο εργοστάσιο παραγωγής και προαγωγής προσφύγων και μεταναστών, χρειάζεται ένας καινούριος υπερβατικός ευρωπαϊκός ανθρωπισμός.

Πλευρές του, με κλειδί την επταετή ηθική βίζα, θα μας δοθεί η ευκαιρία να αναπτύξουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Μόνο που οφείλουμε να τον εκφράσουμε και να τον αναπτύξουμε πανευρωπαϊκά με ταυτόχρονη συμπερίληψη της αποκάλυψης του ρόλου του εισβολισμού που αποτελεί το σήμα κατατεθέν του γειτονικού φασισμού και ρατσισμού.

Μεταξύ άλλων τότε θα ακυρωθεί η οικοδόμηση, με ευρωπαϊκά μάλιστα κονδύλια, πόλεων και ενός νέου τουρκικού νεοπλασματικού κρατικού μορφώματος στην κατεχόμενη βόρεια Συρία, όπως σχεδιάζει ο Ερντογάν, για να αντικαταστήσει το ισλαμικό, και περικυκλώνοντας το ιστορικό κουρδικό έθνος, να προχωρήσει, ανεμπόδιστα όπως νομίζει, σε μια νέα του γενοκτονία. Εννοείται με τη συνδρομή και κάποιων, όχι πολλών, για τους οποίους ζητά σήμερα νέα επιπλέον χρηματοδότηση, για να τους περιθάλπει, όπως διατείνεται.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

1.Αγώνας για τη γεωοικονομική Δημοκρατία, εκδόσεις ΓΟΡΔΙΟΣ, Αθήνα 2003.

2. Σημειώσεις πολιτικής Γεωοικονομίας, ηλεκτρονική έκδοση, βλ. Internet.

3. Ήπιες Εισβολές, Πρόταση μας  στην επιτροπή εξωτερικών και άμυνας της Βουλής, Δεκέμβριος 1996.

4. Συνεδρίαση της 50μελούς αυτής επιτροπής στο Διδυμότειχο, Ιούνιος 1998.

*Ο Χρήστος Κηπουρός  διετέλεσε Βουλευτής Έβρου και ο Πασχάλης Χριστοδούλου Δήμαρχος Σουφλίου.

Έβρος, Μάρτιος 2020