Καστανιές: Λίγα μέτρα απ’ τις “μάχες” στα ελληνοτουρκικά σύνορα, ο Άρδας προπονείται κανονικά (ΒΙΝΤΕΟ+φωτό)

Καστανιές: Λίγα μέτρα απ’ τις “μάχες” στα ελληνοτουρκικά σύνορα, ο Άρδας προπονείται κανονικά (ΒΙΝΤΕΟ+φωτό)

Από την πρώτη στιγμή που ξέσπασαν τα κρίσιμα γεγονότα αρχικά στις Καστανιές και στη συνέχεια επεκτάθηκαν σε όλο το μήκος των ελληνοτουρκικών συνόρων του Έβρου, η ζωή στο ακριτικό χωριό της Ορεστιάδας που βρέθηκε άλλη μια φορά στο επίκεντρο, συνεχίζονταν κανονικά για τους κατοίκους.

Ούτε μια στιγμή δεν υπήρξε φόβος σε κάποιον από αυτούς, αφού διαχρονικά είναι συνηθισμένοι σε εντάσεις και δύσκολες καταστάσεις και πολύ περισσότερο φυσικά, ούτε λεπτό δεν τέθηκε θέμα εκκένωσης από τους ανθρώπους του, όπως κάποιοι ανόητοι έγραψαν κυκλοφορώντας τα γνωστά Fake news, για τα οποία υπήρξε και εισαγγελική παρέμβαση με την άσκηση ποινικής δίωξης.

Το ίδιο λοιπόν ισχύει και για την ποδοσφαιρική ομάδα του χωριού, τον Άρδα Καστανεών, η οποία παίρνει μέρος στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας ΕΠΣ Έβρου. Μπορεί οι αγώνες να αναβλήθηκαν αρχικά λόγω της δύσκολης κατάστασης και των γεγονότων, με τις “μάχες” μεταξύ των χιλιάδων λαθρομεταναστών που επιχειρούσαν να περάσουν στο ελληνικό έδαφος και των αστυνομικών και στρατιωτικών μας δυνάμεων, αλλά οι προπονήσεις για τους ποδοσφαιριστές της τοπικής ομάδας διεξάγονταν κανονικά και καθημερινά. Πριν φυσικά έρθει η νέα απόφαση για διακοπή όλων των αγωνιστικών εκδηλώσεων, λόγω του… κορονοϊού πλέον.

Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες αλλά και τα δυο Video του Evros-news.gr, οι παίκτες του Άρδα Καστανεών έκαναν προπόνηση λίγα μέτρα μακριά από το σημείο όπου γινόταν ρίψεις δεκάδων δακρυγόνων και καπνογόνων, υπό τις οδηγίες του προπονητή τους Γιώργου Ναλμπάντη . Δεν συμμετείχαν βέβαια όλοι, επειδή κάποιοι εξ αυτών είναι στρατιωτικοί ή συνοριοφύλακες και είχαν υπηρεσία στην πρώτη γραμμή, λίγα πιο μακριά από το γήπεδο, έχοντας αποστολή να αποτρέψουν στην εισβολή των λαθρομεταναστών.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΠΩΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΑΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΑΡΔΑ

Η ζωή λοιπόν στις Καστανιές κυλάει κανονικά, από την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου που ξέσπασε η κρίση στα ελληνοτουρκικά σύνορα, με τις προσπάθειες χιλιάδων λαθρομεταναστών να περάσουν παράνομα στον Έβρο και το ελληνικό έδαφος. Κι αυτό γίνεται σε όλους τους τομείς και φυσικά κι στον αθλητικό, με τον τοπικό Άρδα να προπονείται κανονικά.