Λαογραφικό μουσείο δημιούργησε στον Κυπρίνο ο Μορφωτικός, Πολιτιστικός Σύλλογος (ΒΙΝΤΕΟ+φωτό)

Λαογραφικό μουσείο δημιούργησε στον Κυπρίνο ο Μορφωτικός, Πολιτιστικός Σύλλογος (ΒΙΝΤΕΟ+φωτό)

Το δικό του Λαογραφικό μουσείο απέκτησε εδώ και λίγο χρονικό διάστημα ο Κυπρίνος Ορεστιάδας, χάρη στις προσπάθειες του Μορφωτικού, Πολιτιστικού Συλλόγου του χωριού.

Οι άνθρωποι του εξαιρετικά δραστήριου Συλλόγου, διοίκηση και μέλη με επικεφαλής τον Πρόεδρο Γιώργο Καλφόπουλο, με πολύ χαρά αλλά και με αίσθημα υπερηφάνειας παρουσίασαν τον καινούργιο λαογραφικό εκθεσιακό τους χώρο, που με μεγάλη προσπάθεια αλλά και μεγάλο κόπο δημιουργούσαν μόνοι τους.

Δημιουργούσαν έναν χώρο πρότυπο και κόσμημα όχι μόνο για το χωριό τους, αλλά και για όλη την περιοχή, που είναι ανοιχτός προς επίσκεψη για όλους. Μάλιστα με την ευκαιρία της παρουσίασης του, ευχαρίστησαν όλους όσους προσέφεραν τα παραδοσιακά αντικείμενα τα οποία μπορούν πλέον να τα καμαρώνουν και να τα γνωρίσουν όσοι επισκέπτονται τον χώρο.

Όπως τονίζει μάλιστα η διοίκηση του Μορφωτικού, Πολιτιστικού Συλλόγου Κυπρίνου, θέλει να ευχαριστήσει τα απλά μέλη του συλλόγου, που για αρκετό καιρό δούλεψαν για αυτό το αποτέλεσμα.

Επίσης, επισημαίνεται ότι η προσπάθεια αυτή θα συνεχιστεί από την πλευρά όλων στον Κυπρίνο, με αρκετές… πινελιές για τον εμπλουτισμό του χώρου και των εκθεμάτων με περισσότερα παραδοσιακά αντικείμενα της περιοχής, που αφορούν την ζωή των κατοίκων τα παλαιότερα χρόνια.