Στην Βουλγαρία για καφέ και φαγητό κάποιοι Εβρίτες, λόγω των απαγορεύσεων για τον κορονοϊό

Στην Βουλγαρία για καφέ και φαγητό κάποιοι Εβρίτες, λόγω των απαγορεύσεων για τον κορονοϊό

Στην γειτονική Βουλγαρία, κυρίως στις πόλεις που βρίσκονται κοντά στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, όπως το Ιβαήλοβγκραντ και το Σβίλενγκραντ, αλλά κάποιοι και στην Φιλιππούπολη, βρέθηκαν χθες αρκετοί Εβρίτες λόγω των απαγορεύσεων στην Ελλάδα και το κλείσιμο των καταστημάτων καφέ και εστίασης, για περιορισμό διάδοσης του κορονοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, μετά την ανακοίνωση ότι κλείνουν και στον Έβρο, όπως σε όλη την Ελλάδα, οι καφετέριες, τα μπαρ, τα κέντρα διασκέδασης, αλλά και οι ταβέρνες με τα εστιατόρια, αρκετοί συντοπίτες μας από διάφορα μέρη του νομού, ταξίδεψαν στην γειτονική Βουλγαρία, όπου πίστευαν ότι αυτά τα καταστήματα συνεχίζουν ακόμα να λειτουργούν. Επίσης κάποιοι πήγαν, όπως συνηθίζουν χρόνια τώρα, για φθηνές αγορές στα σούπερ μάρκετ, αλλά και φθηνά καύσιμα. Μόνο που όπως έλεγαν επιστρέφοντας, βρήκαν και εκεί κλειστά τα καταστήματα καφέ και εστίασης.

Έτσι και αλλιώς, αρκετοί Εβρίτες επισκέπτονται συχνά διάφορες πόλεις της Βουλγαρίας, κυρίως αυτές κοντά στα σύνορα με την Ελλάδα, για διασκέδαση και ψώνια. Τώρα που μπήκε στα πάντα σχεδόν λουκέτο, ήταν φυσικό αρκετοί να επιλέξουν την συγκεκριμένη λύση, αφού φαίνεται πως δεν… άντεχαν χωρίς να απολαύσουν τον καφέ τους σε μια καφετέρια ή να φάνε σε ταβέρνα και εστιατόριο.