Αλεξανδρούπολη: Τρόμος για 80χρονη. Μπήκαν ξημερώματα σπίτι της και έκλεψαν χρυσαφικά και χρήματα, αλλά συνελήφθησαν

Αλεξανδρούπολη: Τρόμος για 80χρονη. Μπήκαν ξημερώματα σπίτι της και έκλεψαν χρυσαφικά και χρήματα, αλλά συνελήφθησαν

Τον τρόμο έζησε σήμερα τα ξημερώματα Κυριακής μια 80χρονη στην Αλεξανδρούπολη, όταν δύο άγνωστοι δράστες ηλικίας περίπου 30 χρόνων, μπήκαν στο σπίτι της και έκλεψαν χρυσαφικά και χρήματα που είχε. Όμως το απόγευμα οι αστυνομικοί κατάφεραν να τους εντοπίσουν και συνελήφθησαν, μαζί με τα κλοπιμαία.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας από το περιβάλλον της ηλικιωμένης, η οποία μένει μόνη της, περίπου στις 3 τα ξημερώματα, οι δυο άγνωστοι δράστες παραβίασαν την μπαλκονόπορτα του σπιτιού της στον πρώτο όροφο πολυκατοικίας. Φορούσαν μάσκες, όχι του… κορονοϊού που βλέπουμε παντού τελευταία, αλλά ειδικές που κάλυπταν όλο το πρόσωπο τους. Αυτή τους αντιλήφθηκε, αλλά προσποιήθηκε ότι κοιμάται βαριά, εφαρμόζοντας το δόγμα του πρώην υπουργού Νίκου Τόσκα που προέτρεπε τον κόσμο να κάνει ότι κοιμάται σε παρόμοιες περιπτώσεις. Ακόμα και όταν της έριξαν το έντονο φως του φακού πάνω της, έκανε πως… ροχάλιζε.

Οι δυο δράστες έψαξαν και βρήκαν τα κοσμήματα και τα χρήματα που είχε, ενώ λίγο πριν φύγουν αφαίρεσαν και τα δαχτυλίδια που φορούσε στα χέρια της. Μόλις αποχώρησαν, η 80χρονη τηλεφώνησε σε συγγενείς της και αυτοί στην αστυνομία. Άνδρες του Τμήματος Ασφαλείας Αλεξανδρούπολης έφτασαν αμέσως εκεί, άκουσαν όσα τους ανέφερε και ξεκίνησαν τις έρευνες για τον εντοπισμό των δύο δραστών.

Σήμερα το μεσημέρι, κατάφεραν αξιοποιώντας πληροφορίες αλλά και εμπειρίες από προηγούμενα συμβάντα, να εντοπίσουν τον πρώτο δράση, ομογενή από χώρα της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, ο οποίος μάλιστα είχε στην κατοχή του και τα κλοπιμαία, τα οποία επεστράφησαν στην ηλικιωμένη Αλεξανδρουπολίτισσα, η οποία δεν είχε λόγια να ευχαριστήσει τους αστυνομικούς της Ασφάλειας για την άμεση εξιχνίαση της υπόθεσης. Λίγο αργότερα, εντόπισαν και συνέλαβαν και τον δεύτερο δράση, που είναι αλλοδαπός, αλλά προέρχεται από την ίδια χώρα  με τον ομογενή.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία και θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα για τα περαιτέρω.