Διδυμότειχο: Ανησυχία για πιθανή παρουσία πολλών ηλικιωμένων στο αυριανό παζάρι, αφού οι λαϊκές παραμένουν ανοιχτές

Διδυμότειχο: Ανησυχία για πιθανή παρουσία πολλών ηλικιωμένων στο αυριανό παζάρι, αφού οι λαϊκές παραμένουν ανοιχτές

Την στιγμή που η Κυβέρνηση προσπαθεί, εντείνοντας με κάθε τρόπο την καμπάνια “Μένουμε Σπίτι” και παίρνοντας συνεχώς νέα μέτρα για περιορισμό της μετάδοσης του κορονοϊού, στο Διδυμότειχο υπάρχει ανησυχία εν όψει του αυριανού, καθιερωμένου κάθε Τρίτη παζαριού, για πιθανή παρουσία πολλών ηλικιωμένων σε αυτό.

Οι λαϊκές αγορές στον δήμο Διδυμοτείχου συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά, αφού αυτό αποφάσισε ο δήμαρχος Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου, επικαλούμενος την σχετική απόφαση που δεν τις ενέταξε ακόμα στην αναστολή λειτουργίας, αλλά και το γεγονός ότι και άλλοι δήμοι στην Ελλάδα δεν αποφάσισαν το κλείσιμο τους. Σε αντίθεση με τους δήμους Αλεξανδρούπολης, Ορεστιάδας, των οποίων οι δήμαρχοι αποφάσισαν να μην λειτουργήσουν οι λαϊκές, για το Διδυμότειχο αυτό δεν ισχύει.

Η απόφαση αυτή προκάλεσε αντιδράσεις, αφού οι απόψεις διίστανται, με αρκετούς να διαφωνούν θυμίζοντας ότι τα μέτρα για παραμονή στο σπίτι παίρνονται για προστασία κυρίως των ηλικιωμένων και δεν γίνεται οι ίδιοι να μην υπακούν και άλλους να επισημαίνουν ότι κάποιος δεν κινδυνεύει μόνο στην λαϊκή αλλά και στα σούπερ μάρκετ που λειτουργούν κανονικά. Κι αν στους Μεταξάδες είναι σχετικά λίγα τα άτομα από το χωριό και τα υπόλοιπα της περιοχής που επισκέπτονται την λαϊκή, στην έδρα του δήμου διαχρονικά η λαϊκή της Τρίτης, το παζάρι όπως το αποκαλούν οι ντόπιοι, αποτελεί… θεσμό.

Είναι επίσης γνωστό, ότι πολλοί ηλικιωμένοι επισκέπτονται την πόλη κάθε Τρίτη, συνδυάζοντας αγορές σε αυτό και σε σούπερ μάρκετ, με άλλες δουλειές. Όπως επισκέψεις στο Νοσοκομείο για εξετάσεις, σε άλλους γιατρούς ή διαγνωστικά κέντρα και φυσικά στις Τράπεζες. Θα συμβεί και αυτή την Τρίτη το ίδιο, όταν οι υπερήλικες θεωρούνται οι πιο ευάλωτοι στον κορονοϊό και στις ομάδες υψηλού κινδύνου και πρέπει να αποφεύγουν την έξοδο από το σπίτι; Η αυριανή ημέρα θα δείξει.