Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θράκης σε Κυβέρνηση: “Κλείστε άμεσα το Τελωνείο Κήπων”

Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θράκης σε Κυβέρνηση: “Κλείστε άμεσα το Τελωνείο Κήπων”

Να κλείσει άμεσα το Τελωνείο Κήπων ζητάει από την Κυβέρνηση η Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θράκης, με επιστολή προς τον αρμόδιο υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα.

Στην επιστοή που υογράφουν ο Πρόεδρος Κώστας Χατζημιχαήλ και ο Γενικός Γραμματέας Αντώνης Φραντζής, αναφέρονται ως εξαιρετικά σοβαροί λόγοι όσα συμβαίνουν στα ελληνοτουρκικά σύνορα, αλλά και ο κίνδυνος μετάδοσης του κορονοϊού από την Τουρκία. Η επιστολή αναφέρει:

Προς: Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα

Κοινοποίηση: Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας

Θέμα: Έκκληση για κλείσιμο του Τελωνείου των Κήπων Έβρου 

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Μετά τη δραματική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη συνοριογραμμή Ελλάδος Τουρκίας στον Έβρο αναφορικά με το μεταναστευτικό, έντονη ανησυχία στους κατοίκους της Θράκης, και δη της ελληνοτουρκικής μεθορίου, προκαλεί η ραγδαία εξάπλωση του SARS-Cov-2 στη γείτονα χώρα. Το γεγονός δε ότι το συνοριακό σημείο των Κήπων Έβρου παραμένει ανοικτό για διελεύσεις επισκεπτών και εισόδους στη χώρα τουρκικών φορτηγών οχημάτων, παρά το ότι η Τουρκία αποτελεί χώρα προέλευσης υψηλού κινδύνου, θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία στον Έβρο και τη Θράκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: ΚΛΕΙΣΤΕ επιτέλους και τους Κήπους ΤΩΡΑ, μετά την κυβερνητική απόφαση για Αλβανία, Σκόπια

Επισημαίνουμε ότι η Τουρκία ανακοίνωσε ελάχιστα κρούσματα του ιού, γεγονός το οποίο η επιστημονική κοινότητα αντιμετωπίζει με μεγάλο σκεπτικισμό καθώς η εξάπλωση του ιού είναι παγκόσμια αφ’ ενός και αφ’ ετέρου η Τουρκία συνορεύει με χώρες οι οποίες έχουν πληγεί σοβαρά από την ασθένεια όπως το Ιράν όπου μαίνεται εδώ και εβδομάδες επιδημία του Covid-19 με εκατοντάδες νεκρούς.

Ως Ομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας Θράκης η οποία βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους επιχειρηματίες και τους κατοίκους μίας περιοχής η οποία δεν έχει πληγεί ακόμη από την πανδημία και αφουγκράζεται την αγωνία και τον φόβο, κάνουμε ύστατη έκκληση σε εσάς και την Ελληνική Κυβέρνηση προκειμένου να κλείσει το συνοριακό σημείο διέλευσης των Κήπων στον Έβρο ως αποφασιστικό μέτρο πρόληψης της εξάπλωσης του Covid-19 σε όλη την ελληνική επικράτεια.

3 Σχόλια

 1. Υπευθυνότητα!!!! Ποια υπευθυνότητα και σοβαρότητα; Δεν προβλέπουν και αδυνατούν λαμβάνουν αποφάσεις έγκαιρα!!! Δεν λειτουργούν τα αντανακλαστικά!!!
  Για να πάρουν μια απόφαση πρέπει να κάνουν προηγουμένως Γκάλοπ!!!
  Ωρκιζοταν η Νέα ΠτΔ Σακελλαροπουλου στη Βουλή. Πού ήσαν οι Υπεύθυνοι Πολιτικοί Εθνοπατερες; Μόνον καμιά εικοσαρια!!! Οι υπόλοιποι την είχαν κοπανησει από φόβο; από δειλία; Λόγω Κορωνιού! Και αυτοί που ήσαν παρόντες δεν έπρεπε να φορούν μάσκες και γάντια ως υπεύθυνοι λόγω Κορωνιού και νά δείξουν το καλό παράδειγμα; Ακόμα και η ίδια η Πρώτη Πολίτης η ΠτΔ; Δεν το έκαναν!!!
  Επίσης στα ΜΜΜεταφορας, Δεν έπρεπε να υποχρεώσουν κάθε επιβάτη να φορά γάντια και μάσκα; Το ίδιο και στα νοσοκομεία, Δημόσιες υπηρεσίες, Λεωφορεία, τραίνα, καράβια κλπ, κλπ;;;;; Το κάνουν; Το κάνουμε; Όχι! Αφού δεν το κάνουν ο Πρωθυπουργός, οι υπουργοί, οι αρχηγοί κομμάτων, οι βουλευτές !!!! Πώς να παραδειγματιστει ο απλός πολίτης και να τους πιστέψει;
  Άρα; Μία τρύπα στο νερό!!!
  Και μετά φωνάζουν οι πολιτικάντηδες και διαμαρτύρονται, ότι δεν συμμορφώνονται οι Νέοι και οι Ελληναραδες, ότι δεν βάζουν μυαλό, δεν υπακούουν στα μέτρα κατά του Κορονοιου και συμμετέχουν στα καρναβάλια, πηγαίνουν στις παραλίες κλπ.κλπ. Το ίδιο φαινόμενο συνέβη και στην Ιταλία και μάλιστα στους νέους. Και αυτό έχει την εξήγηση του. Οφείλεται στην έλλειψη εμπιστοσύνης στους πολιτικους. Λόγω τού ότι είναι αναξιόπιστοι, απατεώνες, κλέφτες και ψεύτες. Αλλα λένε και άλλα κάνουν… Μόνον να επιβάλουν φόρους και να ενθυλακωνουν την μισθαρα τους ξέρουν… Έτσι ο κόσμος έπαυσε να τούς πιστεύει και δεν πειθαρχεί. Άλλωστε αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός της μεγάλης αποχής στις εκλογές. Γι αυτό στην Ιταλία τους έστειλαν στη Βουλή την Τσιτσιολίνα και εδώ τονΛε@@@@και τον Γ@@ν@….
  Το είπαμε επανειλημμένως εδώ και πολύ καιρό από το φιλόξενο BLOG. EVROS-NEWS…Μαλλισε η γλώσσα μας ! Αν συνεχιστει η κατάσταση επίκειται κ ίνδυνος κατάρρευσης της Εθνικής Οικονομίας. Εκατομμύρια Έλληνες απειλούνται άμεσα με οικονομική καταστροφή και ανεργία.
  Άμεσα, η Κυβέρνηση να προχωρήσει σε γενναία μέτρα.
  Να καταργηθούν τώρα όλα τα μέτρα των Μνημονίων. Το Πρωτογενές πλεόνασμα, η αύξηση ΦΠΑ, κλπ. Να επέλθει παύση πληρωμών σε εφορίες και τράπεζες, μέχρι τη λήξη τής καραντίνας. Νά κλείσει η κινεζική COSCO. Νά κλείσουν τά σύνορα…

 2. Οι υπεύθυνοι εδώ και 10 μέρες που το κρατάνε ανοιχτό να….. Οδηγηθούν στη ΔΙΚΑΙΟΣΎΝΗ.. Για μέσα…. οποίο παλιοτομαρο επενέβη για να μείνει ανοιχτό! Πουλάτε… τρελά κύριοι του κράτους των Αθηνών…?

 3. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΥΣ ΑΞΙΟΛΥΠΗΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ DUTY FREE ΣΤΟΥΣ ΚΗΠΟΥΣ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΚΑΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ!!!…ΜΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΕΧΕΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑ ΚΑΙ Η ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ. ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΓΙΑ ΤΣΙΓΑΡΑ ΚΑΙ ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΑ. ΕΔΩ ΚΑΙ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΜΟΝΟ ΣΕ ΦΟΡΤΗΓΑ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΙΤΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΣΜΕΝΟ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΚΑΝΟΝΕΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ. ΔΕΝ ΦΟΡΑΝΕ ΜΑΣΚΑ, ΒΗΧΟΥΝ…ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΝ ΜΙΛΗΣΕΙ ΘΑ ΑΠΟΛΥΘΕΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΓΙΑΤΙ Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠ’ΟΛΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ!!!!!!

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*