Κορονοϊός-Έβρος: Να αξιοποιηθούν τα μεγάφωνα των χωριών για οδηγίες στους ηλικιωμένους

Κορονοϊός-Έβρος: Να αξιοποιηθούν τα μεγάφωνα των χωριών για οδηγίες στους ηλικιωμένους

του ΚΩΣΤΑ ΠΙΤΙΑΚΟΥΔΗ

 


Οι δήμοι του Έβρου, ο ένας μετά τον άλλον, ανακοίνωσαν ότι θα εξυπηρετούν τους πολίτες μόνο τηλεφωνικά και ηλεκτρονικά και χωρίς φυσική παρουσία, στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων για την μη εξάπλωση του κορονοϊού.

Επειδή όμως στα περισσότερα χωριά του νομού μας, η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων είναι ηλικιωμένοι και φυσικά δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες των δήμων και όχι μόνο, επειδή δεν είναι εξοικειωμένοι ή στα ηλεκτρονικά ΜΜΕ (ιστοσελίδες, μέσα κοινωνικής δικτύωσης) και από την τηλεόραση που ακούνε τις γενικές οδηγίες, αυτές δεν είναι εξειδικευμένες για την περιοχή τους, μια καλή σκέψη-πρόταση απ’ το Evros-news, είναι η αξιοποίηση των μεγαφωνικών εγκαταστάσεων. Σε όλα τα χωριά ή τουλάχιστον στην συντριπτική τους πλειοψηφία, υπάρχουν μεγάφωνα που χρησιμοποιούνται σε κάποιες περιπτώσεις για ενημέρωση των πολιτών. Θα ήταν λοιπόν καλό, με ευθύνη και μέριμνα των Προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων ή άλλων ατόμων που θα οριστούν, να μεταδίδονται μια-δυο και τρεις ακόμα φορές καθημερινά, οι οδηγίες προς τους κατοίκους των χωριών.

Αυτό να γίνεται με ένα ενιαίο κείμενο που θα ετοιμάσουν οι δήμοι και θα διαβάζεται και εκτός από τις προτροπές να μένουν όλοι σπίτι τους και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, να ακούγονται τα τηλέφωνα που δίνουν οι δήμοι για την εξυπηρέτηση του κόσμου από διάφορες υπηρεσίες τους, τώρα που δεν δέχονται φυσική παρουσία. Επίσης, να δίνεται και το τηλέφωνο του Προέδρου κάθε Τοπικής Κοινότητας ή των μελών του Τοπικού Συμβουλίου, ώστε να επικοινωνούν μαζί τους όσοι ηλικιωμένοι έχουν οποιοδήποτε πρόβλημα, ακόμα και τροφοδοσίας τους με τα απαραίτητα τρόφιμα, φάρμακα ή άλλα είδη.

Αυτό δεν χρειάζεται να δοθεί ως κεντρική οδηγία από το υπουργείο Εσωτερικών ή άλλον κρατικό φορέα, την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για παράδειγμα, αλλά θα πρέπει και οι δήμοι να  αναλάβουν δικές τους πρωτοβουλίες για καλύτερη οργάνωση και εξυπηρέτηση των δημοτών τους, σε αυτές τις ακραίες, έκτατκτες συνθήκες που ζει όχι μόνο ο Έβρος και η Ελλάδα, αλλά όλη η υφήλιος.

Ένα σχόλιο

  1. Προβλέπω πως πολλοί θα πεθάνουν από τον φόβο τους.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*