Σκληρή απάντηση Υπουργείο Εξωτερικών στην Τουρκία: Χρησιμοποιείτε τους μετανάστες ως πολιορκητικό κριό

Σκληρή απάντηση Υπουργείο Εξωτερικών στην Τουρκία: Χρησιμοποιείτε τους μετανάστες ως πολιορκητικό κριό

Σκληρή απάντηση έδωσε το υπουργείο Εξωτερικών στην Τουρκία, που κατηγόρησε την ελληνική κυβέρνηση για «πρακτικές Ναζί» στον Έβρο.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών τόνισε ότι η Τουρκία χρησιμοποιεί τους μετανάστες ως πολιορκητικό κριό και κατήγγειλε ασέβεια στο Ολοκαύτωμα.

Υπογράμμισε, δε, ότι η Αγκυρα δεν πείθει με τα κροκοδείλια δάκρυα και συνέστησε αυτεπίγνωση.

«Πολιορκητικός κριός οι μετανάστες»

«Η χώρα που για πρώτη φορά στην Ιστορία χρησιμοποίησε μετανάστες ως πολιορκητικό κριό εναντίον άλλων χωρών, δεν δικαιούται να ομιλεί για δίκαιο και ανθρώπινα δικαιώματα», σημείωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Αλέξανδρος Αλέξανδρος Γεννηματάς σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τη χθεσινή δήλωση του εκπροσώπου του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

«’Αλλωστε, είναι γνωστές οι επιδόσεις της Τουρκίας στους συγκεκριμένους τομείς» και «Επιπλέον, είναι απολύτως απαράδεκτη η επιλογή της να επιδεικνύει, επανειλημμένως μάλιστα, ασέβεια στα θύματα του Ολοκαυτώματος» επισημαίνει ο κ. Γεννηματάς.

«Μας έχει συνηθίσει σε κυνικές παραβατικές συμπεριφορές κάθε κανόνα δικαίου, είτε αφορούν κράτος δικαίου, ανθρώπινα δικαιώματα, δημοκρατία ή σχέσεις καλής γειτονίας στον άμεσο περίγυρο και την ευρύτερη περιοχή, στοιχεία που άλλωστε καταγράφονται κάθε χρόνο σε εκθέσεις της ΕΕ και διεθνών οργανισμών, μεταξύ άλλων», τονίζει ο ίδιος και προσθέτει: «Τα κροκοδείλια δάκρυα ουδένα πείθουν. Της συστήνουμε αυτεπίγνωση».

«Πρακτικές Ναζί»

Χθες, με ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ, η οποία μεταφέρει δηλώσεις του εκπροσώπου, Χαμί Ακσόι, η Άγκυρα κάνει ξανά λόγο για «πρακτικές Ναζί» από την Ελλάδα στον Έβρο.

Στην εν λόγω ανακοίνωση, η οποία έρχεται με αφορμή τοποθέτηση του Νίκου Δένδια, ο Ακσόι αναφέρεται στα όσα συμβαίνουν στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, στο άκυρο σύμφωνο Τουρκίας-Λιβύης, ενώ θέτει ξανά θέμα μειονότητας.

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ αρχικά επαναφέρει τον ισχυρισμό περί «πρακτικών Ναζί» από την Ελλάδα στον Έβρο, όπως είχε κάνει πριν από λίγες ημέρες και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σημειώνει, μάλιστα, ότι «ο υπουργός Δένδιας φαίνεται να έχει ξεχάσει τις ενέργειες και τις πράξεις της χώρας του όταν η Βόρεια Μακεδονία έκλεισε τα σύνορά της στους μετανάστες πριν από τέσσερα χρόνια».