Κικίλιας από Αλεξανδρούπολη: “Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από τον τρόπο λειτουργίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου”

Κικίλιας από Αλεξανδρούπολη: “Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από τον τρόπο λειτουργίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου”

Την απόλυτη ικανοποίηση του για την εφαρμογή στην πράξη των κανόνων και των πρωτοκόλλων για την ασφάλεια γιατρών, νοσηλευτών, παραϊατρικού προσωπικού και κυρίως των πολιτών στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης που αποτελεί Νοσοκομείο αναφοράς για τον κορονοϊό, εξέφρασε κατά την σημερινή του επίσκεψη ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Ο κ.Κικίλιας, που συνοδευόταν από τον Διοικητή της 4ης ΥΠΕ Δημήτρη Τσαλικάκη και τον Διοικητή του Νοσοκομείου Βαγγέλη Ρούφο, έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους έξω από την είσοδο του ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης, εφαρμόζοντας και αυτός τους κανόνες και τα πρωτόκολλα, ενώ στη συνέχεια όσοι μπήκαν μέσα, φυσικά και ο ίδιος ο υπουργός Υγείας, φορούσαν προστατευτικές μάσκες και γάντια. Όπως είπε:

«Επισκέφθηκα το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και είδα από κοντά, πώς εφαρμόζονται στην πράξη οι κανόνες και τα πρωτόκολλα για την ασφάλεια γιατρών, νοσηλευτών, παραϊατρικού προσωπικού και, κυρίως, των πολιτών. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι και θέλω να ευχαριστήσω τον Διοικητή του Νοσοκομείου Ευάγγελο Ρούφο, τον Διοικητή της Υγειονομικής Περιφέρειας Δημήτρη Τσαλικάκη, τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, όλο το προσωπικό, για την πολύ μεγάλη προσπάθεια που κάνουν» δήλωσε αρχικά και πρόσθεσε:

«Οι επόμενες ημέρες και εβδομάδες είναι κρίσιμες και πρέπει όλοι να επιδείξουμε ατομική και συλλογική ευθύνη. Να προσέξουμε τους εαυτούς μας, να προσέξουμε τις οικογένειές μας, κυρίως να προσέξουμε τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Να βοηθήσουμε τους ανθρώπους που κινδυνεύουν από αυτή την κρίση της Δημόσιας Υγείας».

Τέλος, ο κ. Κικίλιας, ο οποίος μετά την Αλεξανδρούπολη θα μετέβη στις Καστανιές, τόνισε ότι η σημερινή επίσκεψή του καταδεικνύει και “την ιδιαίτερη αξία και σημασία του Νομού Έβρου, αυτής της ακριτικής περιοχής και της πόλης”. Είναι κατανοητό, τόνισε, “ότι αντιμετωπίζει δύο κρίσεις μαζί” και διαβεβαίωσε ότι “όλη η Ελλάδα το αναγνωρίζει αυτό, όλη η Ελλάδα συμπάσχει μαζί σας και όλη η Ελλάδα στηρίζει την προσπάθειά σας εδώ πέρα”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: BINTEO-Κικίλιας από Καστανιές: “Η χώρα αντιμετωπίζει δύο μέτωπα. Εδώ στα σύνορα και την πανδημία”