Τουρκικός Ιατρικός Σύλλογος: Πολλά τα κρούσματα κορονοϊού, δεν ανακοινώνονται – ΚΛΕΙΣΤΕ τους Κήπους ΤΩΡΑ

Τουρκικός Ιατρικός Σύλλογος: Πολλά τα κρούσματα κορονοϊού, δεν ανακοινώνονται – ΚΛΕΙΣΤΕ τους Κήπους ΤΩΡΑ

O πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Τουρκίας, Σινάν Αντιγιαμάμ, δήλωσε ότι τα κρούσματα κορονοϊού είναι παραπάνω από 18, που ανακοίνωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Υγείας, αλλά δεν ανακοινώνονται.

«Η δική μας η αίσθηση είναι πως ο αριθμός των ασθενών είναι πολύ μεγάλος. Έχουμε αποτελέσματα εξετάσεων θετικά, αλλά όχι από την ομάδα των 18 ατόμων», σημείωσε ο ίδιος.

Είναι γεγονός ότι κατακόρυφη αύξηση παρουσιάστηκε στα κρούσματα του κορονοϊού στην Τουρκία, που μέσα σε μία ημέρα έφτασαν στα 18, σε σχέση με τα 5 που είχαν ανακοινωθεί το Σάββατο.

Με ανάρτησή του στο twitter, ο Τούρκος υπουργός Υγείας, Φαχρετίν Κοτζά ανακοίνωσε ότι υπάρχουν 12 νέα διαπιστωμένα κρούσματα από τον κύκλο των δύο πρώτων κρουσμάτων που βρίσκονται υπό ιατρική παρακολούθηση και ότι όλοι προήλθαν από το εξωτερικό. Επτά από τα άτομα προήλθαν από την Ευρώπη και τρία από την Αμερική, όπως διευκρινίστηκε.

Συνολικά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Τουρκία ανέρχονται στα 18. Παράλληλα, ο ιός διαπιστώθηκε και σε άτομο που επέστρεψε από προσκύνημα στη Μέκκα, με αποτέλεσμα να τεθούν σε καραντίνα 10.330 άτομα που επέβαιναν σε 7 αεροσκάφη που έφτασαν από τον ιερό τόπο των μουσουλμάνων.

Ο επικεφαλής των Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας, κάλεσε τις ευπαθείς ομάδες να κάνουν την προσευχή από το σπίτι τους.

Όταν λοιπόν, παρά το γνωστό αυταρχικό καθεστώς Ερντογάν βγαίνει ο Ιατρικός Σύλλογος της Τουρκίας και υποστηρίζει ότι είναι πολύ περισσότερα τα κρούσματα, οι εκτιμήσεις τα ανεβάζουν σε χιλιάδες και πως αποκρύπτονται από την τουρκική Κυβέρνηση οι νεκροί, τότε η Ελλάδα θα πρέπει να ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΤΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΚΗΠΩΝ ΤΩΡΑ, αν και θα έπρεπε αυτό να είχε γίνει ήδη.

Πηγή: ethnos.gr