Συγκίνησε η ανθυπολοχαγός από τις Καστανιές στην τηλεσυζήτηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Συγκίνησε η ανθυπολοχαγός από τις Καστανιές στην τηλεσυζήτηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Συγκίνησε η ανθυπολοχαγός από τις Καστανιές Ελισάβετ Νιώτη στην τηλεσυνομιλία που είχε χθες κατά την επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Μετά την ολοκλήρωση της ενημέρωσης από τον υπουργό Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο, η κ.Σακελλαροπούλου συζήτησε μέσω τηλεδιάσκεψης με τη διμοιρίτισσα του Λόχου Άμεσης Επέμβασης στις Καστανιές Έβρου, την ανθυπολοχαγό Ελισάβετ Νιώτη.

Σε αυτή η Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε τις ευχαριστίες και την πλήρη συμπαράσταση και υποστήριξη όλων στο έργο που επιτελούν οι στρατιωτικές και άλλες δυνάμεις που επιχειρούν στα ελληνοτουρκικά σύνορα για να αποτρέψουν την είσοδο παρανόμων μεταναστών στη χώρα.

Η ανθυπολοχαγός από την πλευρά της ενημέρωσε την Πρόεδρο για τα αποτελέσματα των έως τότε ενεργειών αποτροπής και επιβεβαίωσε την αποφασιστικότητα των Ενόπλων Δυνάμεων στην αντιμετώπιση των προκλήσεων. Μετά, δε, τη συνομιλία η ΠτΔ πρότεινε στον ΥΕΘΑ Νίκο Παναγιωτόπουλο να επισκεφθούν την περιοχή, πρόταση που έγινε άμεσα αποδεκτή από τον υπουργό, αποφασίστηκε όμως να γίνει όταν οι συνθήκες με τον κορονοϊό το επιτρέψουν.

Αναφερόμενη, μάλιστα, στην ομιλία της για την κρίση που περνά η χώρα μας λόγω του κορονοϊού, η κ.Σακελλαροπούλου ανέφερε: «Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη –διότι γνωρίζω το άριστο επίπεδό τους- στις γυναίκες και τους άνδρες των υγειονομικών υπηρεσιών των Ενόπλων Δυνάμεων και τους ευχαριστώ για τη μάχη με την πανδημία του κορονοϊού που δίνουν καθημερινά. Περιττό να τονίσω, για μια ακόμη φορά, ότι για να κερδηθεί η μάχη αυτή, θα πρέπει να ακολουθούνται σχολαστικά οι εντολές των αρμόδιων φορέων. Είναι το κρίσιμο σημείο που συναντώνται η προσωπική υγεία και η κοινωνική συνείδηση για τους συμπολίτες μας. Προστατεύεις τους άλλους όταν προστατεύεις τον εαυτό σου, προστατεύεις τον εαυτό σου όταν προστατεύεις τους άλλους».

Κατά την ομιλία της υπογράμμισε ακόμη ότι είναι τιμή που μια γυναίκα φέρει τον τίτλο του Αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων, η οποία ταυτόχρονα είναι «και αναγνώριση για όλες τις γυναίκες, άρα και για όσες υπηρετούν στις ΕΔ».

Σε αυτή απέστειλε επίσης μήνυμα προς την Τουρκία αναφέροντας ότι η χώρα μας είναι προσηλωμένη στο διεθνές δίκαιο και υπογράμμισε ότι αυτό δεν σημαίνει ότι θα δείξει αδυναμία. «Η εθνική κυριαρχία της Ελλάδας είναι αδιαπραγμάτευτη. Η προστασία των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων είναι αυτονόητη», τόνισε.