Ανησυχία στην Αλεξανδρούπολη και ολόκληρο τον Έβρο, μετά τα πρώτα θετικά κρούσματα – “Ψάχνονται” όλοι

Ανησυχία στην Αλεξανδρούπολη και ολόκληρο τον Έβρο, μετά τα πρώτα θετικά κρούσματα – “Ψάχνονται” όλοι

Θέμα χρόνου θεωρούσαν όλοι να… σκάσει το πρώτο θετικό κρούσμα κορονοϊού στο νομό Έβρου, αν και το γεγονός ότι μέχρι χθες δεν είχε επιβεβαιωθεί κανένα απ’ όσα εξετάστηκαν, είχε δημιουργήσει μια κάποια αίσθηση ασφάλειας και ηρεμίας.

Τώρα πλέον επικρατεί ανησυχία όχι μόνο στην Αλεξανδρούπολη απ’ όπου όπως ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΠΡΩΤΟ το Evros-news.gr προέρχονται και τα τρία κρούσματα, αλλά και σε ολόκληρη την περιοχή του Έβρου αλλά και στην γειτονική Ροδόπη. Μπορεί από το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης να μην διαρρέει το παραμικρό για το όνομα και τα υπόλοιπα στοιχεία των ασθενών, αλλά εν ριπή οφθαλμού η… ταυτότητα πατέρα και γιου που ήταν τα πρώτα θετικά που ανιχνεύθηκαν στον Έβρο, έγινε γνωστή. Κι επειδή λόγω της ιδιότητας και επαγγελματικής τους ενασχόλησης είχαν μέχρι τις τελευταίες ημέρες πολλές κοινωνικές και επαγγελματικές συναναστροφές σε καθημερινή αλλά και… βραδινή βάση, όσοι βρέθηκαν μαζί τους είναι φυσικό να ανησυχούν για το ενδεχόμενο να έχουν κολλήσει και αυτοί τον κορονοϊό.

Στις υπηρεσίες του ΕΟΔΥ και του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης έχει σημάνει συναγερμός από χθες το βράδυ και γίνεται… ιχνηλάτηση των επαφών και συναντήσεων τους, προκειμένου να διαπιστωθεί πιθανή εξάπλωση του ιού σε άλλα άτομα και να τεθούν όλα σε καραντίνα με κατ οίκον περιορισμό. Μάλιστα υπήρξαν από χθες το βράδυ αρκετά τηλεφωνήματα ανθρώπων οι οποίοι είχαν έρθει σε επαφή και είχαν συναντήσει τους δύο που επιβεβαιώθηκε ότι είναι θετικοί στον κορονοϊό και ζητούσαν οδηγίες πως θα ενεργήσουν και τι ακριβώς πρέπει να κάνουν. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ΔΥΣΤΥΧΩΣ δεν θα μείνουμε και στην περιοχή μας στα 3 μόνο κρούσματα.

Αποτελέσματα για το τεστ κορονοϊού βγάζει πλέον και το

Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

Το κάπως ευχάριστο είναι ότι από χθες αποτελέσματα για το τεστ του κορονοϊού μπορεί να βγάζει και το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, αφού ήρθε η πιστοποίηση από το υπουργείο Υγείας. Έτσι δεν θα χρειάζεται να στέλνονται πλέον όλα τα δείγματα στην Θεσσαλονίκη και να υπάρχει αναπόφευκτη καθυστέρηση, αλλά θα μπορεί και στην Αλεξανδρούπολη να γίνεται η διάγνωση για τον κορονοϊό.

Επίσης, αναμένεται να αποκτήσει αυτή την δυνατότητα και το Νοσοκομείο Καβάλας, που επίσης έστελνε περιπτώσεις στην Αλεξανδρούπολη και μέσω αυτής στην Θεσσαλονίκη, οπότε θα λείψει κάποιος φόρτος από εκεί και θα μπορούν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της πρωτεύουσας του Έβρου να ασχολούνται πιο γρήγορα με τα πιθανά κρούσματα του νομού και της Θράκης γενικότερα.