Άλλοι 49 Έλληνες φοιτητές έφτασαν στους Κήπους από Τουρκία – Καραντίνα, αλλά και έντονη ανησυχία

Άλλοι 49 Έλληνες φοιτητές έφτασαν στους Κήπους από Τουρκία – Καραντίνα, αλλά και έντονη ανησυχία

Οι τελευταίοι 49 Έλληνες φοιτητές που σπουδάζουν σε διάφορα Πανεπιστήμια της Τουρκίας, σε Κωνσταντινούπολη και Αδριανούπολη κυρίως και τα οποία έκλεισαν λόγω κορονοϊού, επέστρεψαν σήμερα στη χώρα από το Τελωνείο των Κήπων.

Τα σύνορα από και προς Τουρκία μπορεί να έκλεισαν τόσο από την Ελλάδα όσο και την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και εκ μέρους της Τουρκίας, αλλά για τους Έλληνες και Ευρωπαίους πολίτες η είσοδος στην Ελλάδα από τους Κήπους επιτρέπεται. Εκεί μάλιστα βρέθηκε και ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, μαζί με τους υπεύθυνους του Τελωνείου και διαπίστωσαν την εφαρμογή της σχετικής οδηγίας, που προβλέπει καταγραφή και ενημέρωση ότι πρέπει να παραμείνουν σε κατ’ οίκον περιορισμό για 14 ημέρες.

Τους συστήθηκε τόσο από τον κ.Πέτροβιτς όσο και από τους αστυνομικούς και τους τελωνειακούς, να τηρήσουν αυστηρά τα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό. Εκείνο που έκανε πάντως θετική εντύπωση και φαίνεται και από τις φωτογραφίες, είναι ότι όλοι οι φοιτητές φορούσαν προστατευτικές μάσκες και γάντια και ήταν πλήρως ενημερωμένοι για τα μέτρα πρόληψης.

Στην Θράκη πάντως και ιδιαίτερα στους νομούς Ροδόπης και Ξάνθης, υπάρχει ανησυχία επειδή τις τελευταίες ημέρες επέστρεψαν από την Τουρκία περίπου 500 Έλληνες φοιτητές, κυρίως μουσουλμάνοι, γιατί στην γειτονική χώρα μπορεί επίσημα τα κρούσματα και τα θύματα να εμφανίζονται λίγα, αλλά είναι δεδομένο πως τα στοιχεία αυτά δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο, άσχετα αν το καθεστώς Ερντογάν συνεχίζει να το αποκρύπτει.