Έβρος: Οι δήμοι να αγοράσουν και να διαθέσουν τα προϊόντα των παραγωγών λαϊκών αγορών που έκλεισαν

Έβρος: Οι δήμοι να αγοράσουν και να διαθέσουν τα προϊόντα των παραγωγών λαϊκών αγορών που έκλεισαν

Οι δήμοι Αλεξανδρούπολης, Ορεστιάδας και Σουφλίου, με αποφάσεις των δημάρχων τους σε μία προσπάθεια πρόληψης της εξάπλωσης του κορονοϊού, ανέστειλαν την λειτουργία των λαϊκών αγορών.

Αν και δεν υπάρχει κεντρική κυβερνητική απόφαση για το συγκεκριμένο θέμα και επαφίεται στις κατά τόπους περιφέρειες και δήμους να το χειριστούν, οι τρεις δήμαρχοι Γιάννης Ζαμπούκης, Βασίλης Μαυρίδης και Παναγιώτης Καλακίκος, προχώρησαν σε αυτή την απόφαση θέλοντας να προλάβουν ενδεχόμενη εξάπλωση των κρουσμάτων κορωνοϊού. Κι αυτό φυσικά εξαιτίας του συνωστισμού που συνήθως παρατηρείται, κυρίως μεγάλων σε ηλικία ανθρώπων. Ο Δήμος Διδυμοτείχου βέβαια, αποτέλεσε και στο θέμα αυτό εξαίρεση, αφού ο δήμαρχος του Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου επέτρεψε να γίνει η λαϊκή της Τρίτης στο Διδυμότειχο, η οποία έχει τη μορφή γενικότερους παζαριού και όπως μάθαμε, αρκετοί ηλικιωμένοι όχι μόνο από την πόλη αλλά και τα χωριά βρέθηκαν εκεί. Μάλιστα, οι παραγωγοί και πωλητές που πήγαν, ήταν έντονα προβληματισμένοι γιατί είδαν πως η συντριπτική πλειοψηφία των πελατών δεν είχε λάβει κανένα μέτρο προφύλαξης.

Είναι φυσικό η απόφαση των δημάρχων να προκαλέσει αντιδράσεις στους πωλητές των λαϊκών αγορών, κυρίως τους τοπικούς παραγωγούς οι οποίοι έχασαν έτσι την ευκαιρία να διαθέτουν τα προϊόντα τους, τα οποία όταν μιλάμε για λαχανικά και φρούτα είναι και ευπαθή. Για όλα αυτά, μία λύση πάντως την οποία όπως μάθαμε κάποιοι δήμοι στην Ελλάδα την σκέφτηκαν και ετοιμάζονται να την εφαρμόσουν, είναι οι δημοτικές αρχές Αλεξανδρούπολης, Ορεστιάδας και Σουφλίου, μέσω των κοινωνικών τους δομών (Πολυκοινωνικό κ.λ.π) να αγοράσουν τα προϊόντα αυτά από τους τοπικούς παραγωγούς που πλήττονται. Στη συνέχεια να τα διαθέσουν σε άπορους συμπολίτες τους ή στους ηλικιωμένους που βρίσκονται απομονωμένοι είτε στην πόλη είτε στα χωριά. και μέσω της “Βοήθειας στο σπίτι” που είναι μια δομή την οποία όλοι πρέπει να αναβαθμίσουν μετά την εγκύκλιο του Υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου, χρησιμοποιώντας και τους υπαλλήλους των ΚΑΠΗ και των άλλων δομών που είναι κλειστές λόγω κορονοϊού και απαγόρευσης συναθροίσεων.

Στην έκτακτη κατάσταση που περνάει η χώρα μας, θα μπορούσε η συγκεκριμένη δαπάνη να δικαιολογηθεί και γραφειοκρατικά, αλλά και παράλληλα θα αποτελούσε μία ανακούφιση για τους παραγωγούς των τοπικών προϊόντων, οι οποίοι δεδομένα πλήττονται από το κλείσιμο των λαϊκών γιατί δεν μπορούν να διαθέσουν τα ευπαθή προϊόντα τους. Παράλληλα οι δήμοι θα δείξουν έμπρακτα ότι στηρίζουν τους ανήμπορους δημότες τους.

 

3 Σχόλια

  1. Μπορούν να λειτουργησουν οι λαικες, με την προυποθεση οι πωλητες και οι αγοραστες να φορούν υποχρεωτικά γάντια και μάσκες. Και πολλά καταστήματα. Με την υποχρέωση κάθε πελάτης πριν μπει στο κατάστημα να φορά μάσκα και γάντια. Αυτό γίνεται στην Ταιβαν.

  2. Από ποτε οι δήμοι έγιναν έμποροι ? Και οι έμποροι που πληρώνουν ένα σκασμό λεφτά σε μαγαζιά και προσωπικό τι θα γίνουν κλέφτες ? Οι «αγρότες» να δώσουν την παραγωγή τους στους εμπόρους . Άντε σας έχουμε βαρεθεί με τις κομμουνιστικές ιδέες σας

  3. Η Ελλάς από το 1974 με την έλευση του Μεταπολιτευτικού, Δημοκρατικού, Μνημονιακου, Μεταναστευτικού Καθεστώτος της γενιάς του Πολυτεχνείου, Αριστεροκρατειται!!! Το τελευταίο προπυργιο της αριστεράς σέ όλη την Ευρώπη!Τώρα πληρώνουμε το Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία!!! Και όλα τα καλά τους…. Και ο κατήφορος συνεχίζεται…

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*