Επίσημη ενημέρωση Ρούφου: Κανένα καινούργιο κρούσμα δεν υπάρχει – Τρία επιβεβαιωμένα κορονοϊού νοσηλεύονται στο Π.Γ.Ν Αλεξανδρούπολης.

Επίσημη ενημέρωση Ρούφου: Κανένα καινούργιο κρούσμα δεν υπάρχει – Τρία επιβεβαιωμένα κορονοϊού νοσηλεύονται στο Π.Γ.Ν Αλεξανδρούπολης.

Με επίσημη ενημέρωση, η οποία θα γίνεται πλέον κάθε απόγευμα στις 3 προς τα ΜΜΕ προκειμένου να αποφεύγεται παραπληροφόρηση και πανικός στους πολίτες, ο Διοικητής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Ρούφος, τόνισε ότι κανένα νέο κρούσμα κορονοϊού δεν επιβεβαιώθηκε σε σχέση με χθες.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, στο Π.Γ.Ν Αλεξανδρούπολης νοσηλεύονται τρία άτομα, ο στρατιωτικός μουσικός που ήταν το πρώτο κρούσμα, ο Συνοριοφύλακας που υπηρετεί στις Φέρρες και ένας 78χρονος, αλλά όλοι τους στον ειδικό θάλαμο αρνητικής πίεσης και όχι σε Μ.Ε.Θ. Η ανακοίνωση του κ.Ρούφου αναφέρει:

Ο Διοικητής του Π.Γ.Ν. Αλεξ/πολης, στα πλαίσια της υπεύθυνης ενημέρωσης των πολιτών και δεδομένου ότι το ΠΓΝΑ έχει οριστεί Νοσοκομείο Αναφοράς για την αντιμετώπιση της Πανδημίας από τον κορωνοϊό COVID-19, ενημερώνει σε καθημερινή βάση, σχετικά με την εξέλιξη της νόσου.


Μέχρι σήμερα, Πέμπτη 19.03.2020, και ώρα 15:00, στο Π.Γ.Ν.Α. νοσηλεύονται συνολικά 3 (τρία) επιβεβαιωμένα κρούσματα, εκτός Μ.Ε.Θ.
Οποιαδήποτε άλλη πληροφορία ή φήμη κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, δεν είναι αληθής.
Στις ιδιαίτερα πρωτόγνωρες και δύσκολες στιγμές που βιώνουμε, ως άτομα και ως κοινωνία, ας επιδείξουμε όλοι μας ατομική ευθύνη, σεβόμενοι τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ) και ας εφαρμόσουμε το «ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ».

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ Π.Γ.Ν. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Δ. ΡΟΥΦΟΣ

Σημείωση Evros-news.gr: Να προσθέσουμε πως όπως έχουμε ήδη αναφέρει, υπάρχει και ένα τέταρτο θετικό κρούσμα, ενός φοιτητή που πήγε στην Αγγλία και υποβλήθηκε σε τεστ στην Θεσσαλονίκη που βγήκε θετικό, αλλά παραμένει προληπτικά στο σπίτι του σε καραντίνα και δεν έχει έρθει σε επαφή με το Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης.