Μόνο οι μόνιμοι κάτοικοι θα μπορούν να ταξιδεύουν από αύριο προς Σαμοθράκη και τ’ άλλα νησιά

Μόνο οι μόνιμοι κάτοικοι θα μπορούν να ταξιδεύουν από αύριο προς Σαμοθράκη και τ’ άλλα νησιά

Μόνο οι μόνιμοι κάτοικοι θα μπορούν να ταξιδεύουν από αύριο το πρωί και για όσο διάστημα διαρκεί ο κορονοϊός, προς την Σαμοθράκη και τα άλλα νησιά. Τα γεμάτα πλοία σαν να είναι Δεκαπενταύγουστος οδήγησε την κυβέρνηση να λάβει αυστηρά μέτρα για τις μετακινήσεις προς αυτά.

Έτσι, με απόφαση των υπουργείων Ναυτιλίας και Πολιτικής Προστασίας απαγορεύεται από τις έξι το πρωί του Σαββάτου (21/03/2020) η μετακίνηση προς τα νησιά των πολιτών που δεν είναι μόνιμοι κάτοικοι.

Πως θα γίνεται ο έλεγχος – Ποιο έγγραφο θα απαιτείται

O κ. Πλακιωτάκης τόνισε ότι: «Ο έλεγχος θα γίνεται με την επίδοση της φορολογικής δήλωσης, όπου μέσα εκεί φαίνεται ξεκάθαρα ο τόπος κατοικίας. Αυτό θα είναι ένα απαραίτητο έγγραφο, προκειμένου να ταξιδέψει κάποιος από εδώ και στο εξής, στα νησιά. Παρατηρήθηκε πολύ μεγάλο πρόβλημα από την αρχή κιόλας της εβδομάδας, όπου πολλοί επέλεξαν να φύγουν με προορισμό τα νησιά. Με αφορμή τώρα το Σαββατοκύριακο πήραμε την απόφαση να το τρενάρουμε όσο μπορούμε. Δυστυχώς κάποιοι εξακολουθούν να μην αρμόζουν τις οδηγίες του “Μένουμε Σπίτι”, γι αυτό και εμείς οφείλουμε να κάνουμε ό, τι μπορούμε. Πρέπει με κάθε τρόπο να προστατέψουμε τους νησιώτες γιατί το υγειονομικό σύστημα δεν αντέχει».

Έτσι, στο πλαίσιο των μέτρων αυτών θα επιτρέπεται η κίνηση με τα πλοία της ακτοπλοΐας των μονίμων κατοίκων, των μέσων που απαιτούνται για την τροφοδοσία των νησιών, ενώ θα επιτρέπεται και η επιστροφή όσων θέλουν να αναχωρήσουν από τα νησιά.

Αναμένεται η έκδοση των σχετικών αποφάσεων όπου θα ορίζεται αναλυτικά το πεδίο εφαρμογής, οι περιορισμοί αλλά και οι εξαιρέσεις.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, τονίζει τα εξής:

«Όπως γνωρίζετε η κυβέρνηση λαμβάνει όλα τα μέτρα που μπορούν να συμβάλλουν στον περιορισμό της πανδημίας του COVID 19. Το βασικό μήνυμα είναι “Μένουμε σπίτι” και περιορίζουμε, στις απολύτως αναγκαίες, τις μετακινήσεις μας ώστε να προστατεύουμε τους εαυτούς μας αλλά και τους συμπολίτες μας.

Στο πλαίσιο αυτό, μετά από συνεργασία με τον Υφυπουργό Πολίτικης Προστασίας κ. Χαρδαλιά, από τις 6 το πρωί της 21ης Μαρτίου 2020, επιτρέπεται η μετάβαση στα νησιά με πλοία της ακτοπλοΐας ΜΟΝΟ των μόνιμων κατοίκων τους. Τα όποια δρομολόγια εκτελούνται λοιπόν αφορούν μόνιμους κατοίκους για τους απολύτως αναγκαίους λόγους και την τροφοδοσία των νησιών καθώς κι εκείνους που θέλουν να αναχωρήσουν από τα νησιά.

Με τον τρόπο αυτό προστατεύουμε τους κατοίκους των νησιών μας. Όπως τόνισε και ο Πρωθυπουργός στο μήνυμά του, Όσο πιο μικρό είναι το νησί όπου κάποιος πιστεύει ότι θα καταφύγει για να προστατευθεί, τόσο πιο δύσκολη, αν όχι αδύνατη, θα είναι και η περίθαλψή του αν αρρωστήσει εκεί. Δείχνουμε λοιπόν κοινωνική υπευθυνότητα. Εμποδίζουμε την εξάπλωση της πανδημίας. ‘Μένουμε σπίτι”», καταλήγει ο κ. Πλακιωτάκης.

Πηγή: newsit.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*