Κορονοϊός-Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης: Δύο διασωληνωμένοι στην εντατική, 4 στον ειδικό θάλαμο, 4 απομονωμένοι κατ οίκον

Κορονοϊός-Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης: Δύο διασωληνωμένοι στην εντατική, 4 στον ειδικό θάλαμο, 4 απομονωμένοι κατ οίκον

Οκτώ συνολικά είναι μέχρι αυτή την στιγμή τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στον Έβρο, ενώ στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης νοσηλεύονται 6 ασθενείς, από τους οποίους οι τέσσερις προέρχονται απ’ το νομό, ένας από την Ξάνθη και ένας από την Καβάλα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου, νοσηλεύονται ένας 61χροος από τις Φέρες, που εμφάνισε πνευμονία και αρχικά νοσηλεύονταν στην ειδική κλινική που έχει διαμορφωθεί στο -1 του Π.Γ.Ν.Αλεξανδρούπολης μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα του τεστ. Το απόγευμα διαπιστώθηκε ότι είναι θετικός στον κορονοϊό και μεταφέρθηκε στην ΜΕΘ, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν πως έμενε μόνος του στις Φέρες και αναζητείται από που μπορεί να του μεταδόθηκε ο κορονοϊός. Επίσης διακομίσθηκε από την Ξάνθη ένας 48χρονος του οποίου η κατάσταση επιδεινώθηκε λόγω του κορονοϊού και μπήκε και αυτός στην  Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Θετική στον κορονοϊό και η σύζυγος του Συνοριοφύλακα

Στον ειδικό θάλαμο αρνητικής πίεσης τώρα, παραμένουν νοσηλευόμενοι οι τρεις Εβρίτες, ο στρατιωτικός μουσικός που ήταν το πρώτο κρούσμα, ο Συνοριοφύλακας και ένας 78χρονος, άπαντες από την Αλεξανδρούπολη, ενώ άλλα 4 άτομα που βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό, παραμένουν στο σπίτι τους και παρακολουθείται η εξέλιξη της υγείας τους από τους ανθρώπους του ΕΟΔΥ και του Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης.

Μάλιστα, από τα τέσσερα νέα θετικά κρούσματα, εκτός του νεαρού φοιτητή που έκανε το τεστ στη Θεσσαλονίκη και βρέθηκε θετικός αλλά παραμένει όλες αυτές τις ημέρες στο σπίτι του με ήπια συμπτώματα, στα τρία σημερινά η μία είναι η σύζυγος του Συνοριοφύλακα που επίσης βρέθηκε θετική στο τεστ και δυο άτομα όχι της οικογένειας της αλλά του ευρύτερου περιβάλλοντος του. Παράλληλα  γίνεται ιχνηλάτηση των επαφών και συναντήσεων όλων των 10 κρουσμάτων, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η μετάδοση του ιού.