Ο Μαυρίδης… στέλνει απλά επιστολές, ο Μπακογιάννης ανακοίνωσε άμεσα έκτακτα μέτρα ανακούφισης-απαλλαγής επιχειρήσεων στην Αθήνα!!!

Ο Μαυρίδης… στέλνει απλά επιστολές, ο Μπακογιάννης ανακοίνωσε άμεσα έκτακτα μέτρα ανακούφισης-απαλλαγής επιχειρήσεων στην Αθήνα!!!

Σε έκτακτες οικονομικές ελαφρύνσεις για την ανακούφιση επιχειρήσεων της Αθήνας με απαλλαγή καταβολής δημοτικών τελών, αλλά και οικογενειών οι οποίες πλήττονται από την πρωτόγνωρη κρίση που περνά ο τόπος με τον κορονοϊό προχωράει ο δήμος Αθηναίων πριν από λίγο. Την ίδια ώρα ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης στέλνει επιστολές και ζητάει… νόμο για να το κάνει.

Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης ανακοίνωσε ότι για τις επιχειρήσεις που διακόπτουν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους λόγω των μέτρων αποτροπής διάδοσης του κορωνοϊού, προβλέπεται:

-Απαλλαγή ανταποδοτικών τελών (τέλη καθαριότητας & φωτισμού και φόρος ηλεκτροδοτούμενων χώρων)

-Απαλλαγή καταβολής των τελών κατάληψης κοινοχρήστων χώρων

-Απαλλαγή  καταβολής των τελών διαμονής παρεπιδημούντων (5%)

-Απαλλαγή καταβολής των τελών επί των ακαθαρίστων εσόδων των καταστημάτων (0.5%)

Η ρύθμιση αυτή κρίνεται αναγκαία, για την τόνωση της ρευστότητας της οικονομίας της πόλης και ανταποκρίνεται άμεσα, συντονισμένα και στοχευμένα, στον περιορισμό των κοινωνικών και οικονομικών επιπτώσεων από την εξάπλωση του νέου κορωνοϊού SARS-COV-2. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά προχώρησε και σε απαλλαγή οικογενειών από την καταβολή τροφείων σε Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς του δήμου Αθηναίων.

Τροφεία Βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών του Δήμου Αθηναίων

Αποφασίστηκε η αναστολή καταβολής οικονομικής συμμετοχής γονέων (τροφείων) στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς του Δήμου Αθηναίων για το χρονικό διάστημα που αυτοί  παραμένουν κλειστοί.

«Ο Δήμος Αθηναίων είναι και θα παραμείνει δίπλα σε όλες τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους πολίτες σε αυτή τη δύσκολη περίοδο. Επιχειρώντας να ανακουφίσουμε όσους έχουν ανάγκη, από τις πληγές που ανοίγει η πανδημία, προχωράμε σε μέτρα στήριξής τους. Είναι αναγκαίο να ξεπεράσουμε την κρίση όλοι μαζί.  Είναι επιβεβλημένο να νικήσουμε όλοι μαζί» τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Ο δήμαρχος Ορεστιάδας στέλνει απλά επιστολές σε Θεοδωρικάκο

Είναι σχεδόν τα ίδια θέματα που επικαλείται και στην επιστολή του, καθαρά επικοινωνιακού χαρακτήρα αφού έτσι λειτουργεί μόνιμα, ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης προς τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο (πάλι καλά που δεν είναι γραμμένη στα… ΚΕΦΑΛΑΙΑ όπως γράφει στην προσωπική του σελίδα ο κ.Μαυρίδης), ζητώντας να γίνει νομοθετική παρέμβαση προκειμένου να προχωρήσει το δημοτικό του συμβούλιο στην λήψη παρόμοιων μέτρων. Απλά και μόνο δηλαδή για να δείξει ότι κάτι κάνει, αφού ως γνωστόν, όποιος δεν θέλει να ζυμώσει, δέκα μέρες κοσκινίζει. Σε αντίθεση με τον Κώστα Μπακογιάννη που άμεσα και γρήγορα αποφάσισε την στήριξη των πολύ περισσότερων φυσικά επιχειρήσεων της Αθήνας και με πολλαπλάσιο κόστος μείωσης εσόδων για τα ταμεία του δήμου Αθηναίων.

Το φοβερό είναι ότι ο κ.Μαυρίδης συγκαλεί για την ερχόμενη Τρίτη 24 Μαρτίου δημοτικό συμβούλιο, το οποίο μάλιστα λόγω του κορονοϊού θα γίνει δια περιφοράς. Αντί να συμπεριλάβει ως ένα από τα θέματα και τα αιτήματα για απαλλαγή των επιχειρήσεων από τα δημοτικά τέλη όπως ζητάει στην επιστολή του από τον κ.Θεοδωρικάκο και το οποίο θα ψήφιζαν όλες οι δημοτικές παρατάξεις, δεν το έκανε. Αντίθετα έκρινε πως είναι εξαιρετικά επείγον σε αυτό τον κακό χαμό και τις συνθήκες κρίσης λόγω κορονοϊού αλλά και της παρουσίας των χιλιάδων λαθρομεταναστών στην περιοχή του, να συμπεριλάβει ως θέμα το εξής ως υπ’ αριθμόν 3:

Έγκριση προγράμματος επικοινωνιακής προβολής Δήμου Ορεστιάδας έτους 2020.

Εισηγητής: ο Δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλειος Μαυρίδης

Στις ενέργειες του κ.Μπακογιάννη, άμεσες, ουσιαστικές και αποφασιστικές, ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης αναλώνεται άλλη μια φορά σε επικοινωνιακού τύπου ενέργειες και αρκείται στα like που του κάνουν κάποιοι στην προσωπική του σελίδα στο facebook, όπου μάλστα γράφει με… κεφαλαία γράμματα. Πρόεδρος της ΠΕΔ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και δήμαρχος Ορεστιάδας, που δεν ξέρει ούτε να γράφει κανονικά.

Ιδού και τα θέματα της συνεδρίασης δια περιφοράς λόγω κορονοϊού, του δημοτικού συμβουλίου Ορεστιάδας, όπου δεν υπάρχει καμιά αναφορά για λήψη μέτρων.

Σας καλούμε σε συνεδρίαση που θα γίνει στις 24.3.2020 ημέρα Τρίτη και ώρα από 18:30 έως 20:00 η οποία λόγω των κατεπειγόντων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αποφυγή της διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19 θα πραγματοποιηθεί δια περιφοράς, με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:

  1. Αποδοχή χρηματοδότησης και έγκριση 2ης Αναμόρφωσης Προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2020.

Εισηγητής: ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών & Διοικητικών Δημήτριος Πάλλας

2. Έγκριση της υπ΄αριθμ. 29/2020΄απόφασης της ΔΗΚΕΠΑΟ που αφορά την αντικατάσταση του Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης 2020.

Εισηγητής: ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΠΑΟ Δημήτριος Βαρσαμακίδης

3. Έγκριση προγράμματος επικοινωνιακής προβολής Δήμου Ορεστιάδας έτους 2020.

Εισηγητής: ο Δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλειος Μαυρίδης

4. Έγκριση της υπ΄αριθμ. 2/2020 απόφασης της Ε.Π.Ζ., σχετικά με την δημιουργία μιας θέσης στάθμευσης ΑΜΕΑ .

Εισηγητής: ο Πρόεδρος της Ε.Π.Ζ. Δημήτριος Πάλλας

5. Έγκριση της υπ΄αριθμ. 3/2020 απόφασης της Ε.Π.Ζ., σχετικά με την δημιουργία μιας θέσης στάθμευσης ΑΜΕΑ.

Εισηγητής: ο Πρόεδρος της Ε.Π.Ζ. Δημήτριος Πάλλας

6. Έγκριση της υπ΄αριθμ. 5/2020 απόφασης της Ε.Π.Ζ., σχετικά με την τριετή παράταση εφαρμογής που αφορά την αλλαγή χρώματος των ΤΑΞΙ.

Εισηγητής: ο Πρόεδρος της Ε.Π.Ζ. Δημήτριος Πάλλας