Οι πρωταγωνιστές της άλλης κρίσης, αστυνομικοί, στρατιωτικοί, πυροσβέστες του Έβρου, δεν δικαιούνται δώρο Πάσχα;

Οι πρωταγωνιστές της άλλης κρίσης, αστυνομικοί, στρατιωτικοί, πυροσβέστες του Έβρου, δεν δικαιούνται δώρο Πάσχα;

Έκτακτο δώρο Πάσχα ανακοίνωσε χθες στο διάγγελμα του ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης  ότι θα πάρουν οι υγειονομικοί και γενικά οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της χώρας, για τη μεγάλη “μάχη” που δίνουν ενάντια στον κορονοϊό.

Ήταν μία απόφαση που χαιρετίστηκε και σχολιάστηκε με θετικά λόγια από το σύνολο των Ελλήνων, αφού καθημερινά γιατροί, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό δίνουν μεγάλο αγώνα για να μειώσουν τις επιπτώσεις από την πανδημία που έπληξε και τη χώρα μας, όπως και όλη την υφήλιο. Μόνο που ο Πρωθυπουργός ξέχασε και ελπίζουμε αυτό να διορθωθεί τις επόμενες μέρες, τους… πρωταγωνιστές της άλλης σοβαρής κρίσης την οποία συνεχίζει να περνάει η χώρα μας εδώ και λίγο καιρό. Τους αστυνομικούς, στρατιωτικούς, αλλά και πυροσβέστες οι οποίοι από τις 28 Φεβρουαρίου δίνουν καθημερινά, μέρα και νύχτα, την μάχη στα ελληνοτουρκικά σύνορα του Έβρου και έχουν καταφέρει με συγκινητικές και υπεράνθρωπες προσπάθειες πολλές φορές, να αποτρέψουν την παράνομη είσοδο χιλιάδων λαθρομεταναστών. Είναι ξεκάθαρο και δεν χρειάζεται να το επισημάνουμε εμείς, ότι δικαιούνται επίσης το έκτο το δώρο Πάσχα.

Υπήρξαν αντιδράσεις για τον αποκλεισμό τους, επαναλαμβάνουμε ελπίζουμε αυτό να διορθωθεί και δικαιολογημένα. Αναφερόμαστε φυσικά σε όσους αστυνομικούς, στρατιωτικούς και πυροσβέστες, έχουν όλο αυτό το διάστημα ενεργό ανάμειξη στην προσπάθεια αποτροπής και εισβολής των χιλιάδων λαθρομεταναστών που κατευθύνονται και βοηθούνται από το τους Τούρκους, ώστενα παραβιάσουν τα σύνορα μας. Εξάλλου ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όταν βρέθηκε στις Καστανιές μαζί με τους επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και οι υπουργοί του, έχουν αναφερθεί με κολακευτικά λόγια και έχουν επισημάνει την τεράστια προσπάθεια όλων αυτών των ανθρώπων να κρατήσουν απαραβίαστα τα σύνορα της Ελλάδος και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Περιμένουμε λοιπόν να αποκατασταθεί αυτή η αδικία. Όχι γιατί αστυνομικοί, στρατιωτικοί και πυροσβέστες έπραξαν και θα συνεχίσουν να κάνουν αυτό που επιβάλλει το καθήκον τους, αλλά γιατί με την καταβολή του έκτακτου δώρου του Πάσχα η Πολιτεία θα δείξει, όπως και με τους υγειονομικούς, ότι αναγνωρίζει την προσφορά τους στην πατρίδα σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάμε.