Αλεξανδρούπολη: Κουκουράβας, Σεφεριάδης κόντρα στη… γραμμή Λαμπάκη, συμμετείχαν στην δια περιφοράς συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου!!!

Αλεξανδρούπολη: Κουκουράβας, Σεφεριάδης κόντρα στη… γραμμή Λαμπάκη, συμμετείχαν στην δια περιφοράς συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου!!!

Σε εποχές κορονοϊού και η Αλεξανδρούπολη και ενώ όλοι… Μένουμε Σπίτι, δυο δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης “Πόλη και Πολίτες” του Βαγγέλη Λαμπάκη δεν… έμειναν πιστοί στην γραμμή του τέως δημάρχου και των άλλων 12 συναδέρφων τους και συμμετείχαν στην δια περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης.

Τόσο ο Γιώργος Κουκουράβας, πρώην Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών όσο και ο Σάββας Σεφεριάδης, όχι μόνο παρέλαβαν τον κλειστό φάκελο και έτσι συμμετείχαν στην δια της περιφοράς 4η Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αλεξανδρούπολης, αλλά ο κ.Κουκουράβας μάλιστα ψήφισε και την 1η Αναµόρφωση Προϋπολογισµού οικονομικού έτους 2020. Έδωσε έτσι, μαζί με τους υπόλοιπους 23 που επίσης την υπερψήφισαν, την δυνατότητα στον δήμο Αλεξανδρούπολης να λειτουργήσει κανονικά σε αυτές τις δύσκολες λόγω της υγειονομικής κρίσης εποχές του κορονοϊού.

Αντίθετα, ο τέως δήμαρχος κ.Λαμπάκης και οι άλλοι 11 δημοτικοί του σύμβουλοι, αρνήθηκαν να συμμετέχουν στην διαδικασία, αλλά η απουσία τους δεν έπαιξε τον παραμικρό ρόλο. Αντίθετα, έχουν προκαλέσει με την απαράδεκτη στάση τους την έντονη δυσαρέσκεια επαγγελματιών και επιχειρηματιών της Αλεξανδρούπολης, οι οποίοι περιμένουν να εισπράξουν καιρό τώρα χρήματα που τους οφείλει ο δήμος και αν δεν ψηφίζονταν η Αναμόρφωση του Προϋπολογισμού όπως προσπάθησε να πετύχει η παράταξη Λαμπάκη, θα περίμεναν πολύ ακόμα.  Κάτι που τους έχει κάνει έξαλλους σύμφωνα με πληροφορίες μας.

Ψήφισαν υπέρ όλοι οι άλλοι, πλην του Σεφεριάδη και της

παράταξης Δευτεραίου, η οποία συμμετείχε τελικά στην συνεδρίαση

Όμως εκτός του Γιώργου Κουκουράβα και των δημοτικών συμβούλων της δημοτικής αρχής του δημάρχου Γιάννη Ζαμπούκη, ψήφισαν ΥΠΕΡ τόσο οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης “ΑΝΑΣΑ”, όσο και αυτοί της Αδέσμευτης Νέας Αυτοδιοίκησης του Βαγγέλη Μυτιληνού, ο Δημήτρης Λαζόπουλος με τον Γιώργο Καίσα εκ μέρους της παράταξης τους και οι ανεξάρτητοι Τριαντάφυλλος Αρβανιτίδης και Παύλος Μιχαηλίδης. Δεν τον ψήφισαν ο Σάββας Σεφεριάδης που όμως συμμετείχε στην δια περιφοράς συνεδρίαση, όπως και η παράταξη “Λαϊκή Συσπείρωση” του Σάββα Δευτεραίου, αν και με ανακοίνωση της είχε τονίσει πως δεν πρόκειται να πάρει μέρος. Τελικά άλλαξε γνώμη και συμμετείχε αλλά δεν ψήφισαν το ανωτέρω θέμα 4 Δημοτικοί της Σύμβουλοι Δευτεραίος Σ., κΔραμανίδου Ν., Κ. Βλυσίδης Γ., κ. Βαρσαμάκης Χ.

Έτσι με 24 ψήφους ΥΠΕΡ και συγκεκριμένα των:

1) ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΛΙΟΣ
2) ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΛΓΙΩΝΗΣ
3) ΗΛΙΑΣ ΔΑΣΤΕΡΙΔΗΣ
4) ΕΛΕΝΗ ΙΝΤΖΕΠΕΛΙΔΟΥΣΥΤΜΑΛΙΔΟΥ
5) ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΙΖΙΡΙΔΗΣ
6) ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΡΑΠΤΟΠΟΥΛΟΣ
7) ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΕΛΚΟΣ
8) ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ
9) ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΒΟΥΡΔΟΛΗΣ
10) ΔΡΟΣΙΑ ΜΟΥΛΑΤΖΙΔΟΥΛΑΖΑΡΙΔΟΥ
11) ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ
12) ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΟΥΚΟΥΡΑΒΑΣ
13) ΠΑΥΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ
14) ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ
15) ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ
16) ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜΙΔΗΣ
17) ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΣΣΙΑΣ
18) ΠΕΤΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ
19) ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΟΣ
20) ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΟΥΝΑΚΗΣ
21) ΛΑΖΑΡΟΣ ΚΟΥΡΤΙΔΗΣ
22) ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

23) ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
24) ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΪΣΑΣ

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ
Εγκρίνει την 1η Αναµόρφωση Προϋπολογισµού οικ. έτους 2020 του ∆ήµου Αλεξανδρούπολης, όπως παρουσιάζεται στο εισηγητικό µέρος της παρούσας απόφασης. Μετά τα παραπάνω, ο Προϋπολογισµός οικ. Έτους 2020 διαµορφώνεται, ως εξής: ΣΥΝΟΛΟ ΕΣΟ∆ΩΝ: 67.229.363,72€ ΣΥΝΟΛΟ ΕΞΟ∆ΩΝ: 66.978.298,37 € ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΟ 251.065,35 €

Απόντες από την συνεδρίαση όπως τονίσαμε ήταν οι:

1)ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΛΑΜΠΑΚΗΣ

2) ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΓΚΟΤΣΗΣ
3) ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΕΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
4) ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ
5) ΧΡΗΣΤΟΣ ΖΙΩΓΑΣ
6) ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΚΟΤΣΙΔΗΣ
7) ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ
8) ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΑΤΑΜΙΔΗΣ
9) ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΒΡΑΧΙΟΛΟΓΛΟΥ
10) ΙΩΑΝΝΗΣ ΦΑΛΕΚΑΣ
11) ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΑΕΤΟΠΟΥΛΟΣ
12) ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΒΑΜΒΑΚΕΡΟΣ

Να επισημάνουμε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο, συμπλήρωσε τη νόμιμη απαρτία των 2/3 που απαιτείται στις συνεδριάσεις δια περιφοράς, αφού σε σύνολο αριθμού συμβούλων 41 συμμετείχαν οι 29) και με τη συμμετοχή τους στην δια περιφοράς ψηφοφορία ομόφωνα συμφώνησαν για τον τρόπο διεξαγωγής της συνεδρίασης. Τούτο
προκύπτει, τόσο από την παραλαβή και παράδοση κατά τα ανωτέρω των κλειστών φακέλων, με τις ψήφους των δημοτικών συμβούλων, όσο και με την συμμετοχή των 29 δημοτικών συμβούλων στην διά περιφοράς λήψη αποφάσεων.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΥΓΕΙΑ

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ