Διδυμότειχο: Ο μοναδικός δήμος του Έβρου με ανοιχτές ακόμα λαϊκές, δημοτικό στάδιο και χωρίς απολυμάνσεις

Διδυμότειχο: Ο μοναδικός δήμος του Έβρου με ανοιχτές ακόμα λαϊκές, δημοτικό στάδιο και χωρίς απολυμάνσεις

Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές της τεράστιας υγειονομικής κρίσης που περνάει ο Έβρος, η πατρίδα μας και όλη η υφήλιος, όλες οι κρατικές δομές προσπαθούν να βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα και παίρνουν όλο και περισσότερα μέτρα για την διασφάλιση της υγείας των πολιτών και την αποτροπή της διάδοσης του κορονοϊού.

Υπάρχει όμως στο νομό μας ένας δήμος, που αποτελεί… παραφωνία μέχρι τώρα. Κι αναφερόμαστε στον δήμο Διδυμοτείχου, που είναι ο μοναδικός με ανοιχτές τις δυο λαϊκές του αγορές, στο Διδυμότειχο (που έχει και την μορφή παραδοσιακού παζαριού) και τους Μεταξάδες, με ανοιχτό το δημοτικό στάδιο μέχρι χθες το απόγευμα!!! Όταν οι δήμοι Ορεστιάδας, Αλεξανδρούπολης και Σουφλίου έχουν αποφασίσει απ’ την πρώτη στιγμή αναστολή λειτουργίας των λαϊκών τους αγορών, ο δήμαρχος Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου τις κρατάει ανοιχτές. Όπως δήλωσε μάλιστα στο Ράδιο Έβρος, “η τέλεση των λαϊκών αγορών δεν απαγορεύτηκε από την κυβέρνηση.Η λειτουργία ή μη των λαϊκών αγορών, αποτελεί μεταξύ άλλων και ζήτημα αθέμιτου ανταγωνισμού. Είναι προτιμότερο να πάει κανείς στη λαϊκή αγορά που είναι σε ανοιχτό χώρο παρά σε ένα super market ή μανάβικο που στεγάζεται σε κλειστούς χώρους”. Προφανώς οι συνάδερφοι του Βασίλης Μαυρίδης (που είναι και Πρόεδρος της ΠΕΔ ΑΜ-Θ), Γιάννης Ζαμπούκης και Παναγιώτης Καλακίκος, δεν ενδιαφέρονται για τον αθέμιτο ανταγωνισμό και κακώς αποφάσισαν το κλείσιμο των λαϊκών ενώ η Κυβέρνηση δεν πήρε ακόμα απόφαση.

Ανοιχτό και γεμάτο ως χθες το απόγευμα το δημοτικό στάδιο

Μάθαμε επίσης, από το χθεσινοβραδινό… facebookικό διάγγελμα του δημοτικού συμβούλου Θόδωρου Σκίνδρη, τον οποίο ο κ.Χατζηγιάννογλου όρισε υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας, ότι μέχρι χθες το απόγευμα το δημοτικό στάδιο Διδυμοτείχου ήταν ανοιχτό και αποφάσισαν να το κλείσουν, όταν είδαν περίπου 30 άτομα να είναι εκεί και να τρέχουν ή να παίζουν ποδόσφαιρο. Όταν εδώ και πολλές ημέρες, όλοι οι δήμοι στην χώρα “σφράγισαν¨τα στάδια και όλους τους δημόσιους αθλητικούς χώρους, στο πλαίσιο των μέτρων αποφυγής διάδοσης του κορονοϊού. Μάλιστα έβαλαν και υπαλλήλους να επιβλέπουν μην παραβιάσουν κάποιοι την απαγόρευση. Ο δήμος Διδυμοτείχου το είχε ανοιχτό, όπως και τις λαϊκές.

Μια και αναφερθήκαμε στον κ.Σκίνδρη, ευτυχώς που “κατέβασε” εκείνη την απαράδεκτη κοινοποίηση δημοσιεύματος της περασμένης Δευτέρας, ότι η Κυβέρνηση θα έκλεινε τα πάντα την Τετάρτη, που θα μπορούσε να προκαλέσει πανικό στους πολίτες. Κατάλαβε πως έχει θεσμικό ρόλο και μάλιστα σημαντικό στην κρίση που περνάμε και θα πρέπει να λειτουργεί σοβαρά και υπεύθυνα και όχι… επικοινωνιακά. Ούτε είναι φυσικά “εικόνα” αυτή υπεύθυνου Πολιτικής Προστασίας να μιλάει σε βίντεο επί πολλά λεπτά κάνοντας συνέχεια επιθέσεις στις άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης για την στάση τους στην χθεσινή δια περιφοράς συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Ακόμα και αν έχει δίκιο. Ο θεσμικός του ρόλος, αν δεν τον έχει συνειδητοποιήσει, επιβάλλει συναίνεση, συνεργασία με όλους.

Απολυμάνσεις γραφείων, χώρων έγιναν;

Έχει επίσης ενδιαφέρον, ότι δεν είδαμε κάποια επίσημη ανακοίνωση ή κάποια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ότι έγινε η παραμικρή απολύμανση, όπως κάνουν όλοι οι άλλοι δήμοι του Έβρου. Όχι σε δημόσιους χώρους όπως έχουν δώσει εντολή οι συνάδερφοι του δήμαρχοι και γίνονται ήδη, αλλά ούτε καν στα γραφεία και τις δομές του. Καλά, για τις άλλες υπηρεσίες, όπως αυτές της Αστυνομίας, του Κέντρου Συνοριακής Φύλαξης Ισαακίου, της Πυροσβεστικής, σχολείων, παιδικών σταθμών, της Σχολής Νοσηλευτικής, που είναι κλειστά και μπορεί να γίνει ευκολότερα, δεν είδαμε πουθενά να έχει γίνει το παραμικρό. Όσο και αν ψάξαμε στην επίσημη σελίδα του, αλλά και στις προσωπικές σελίδες του δημάρχου Ρωμύλου Χατζηγιάννογλου, του Αντιπροέδρου της ΔΕΥΑΔ Σάκη Γιαννόπουλου (που… βαριέται να στείλει δελτία Τύπου για την υπηρεσία που προίσταται και απαιτεί να μπαίνουμε στην προσωπική του σελίδα για ενημέρωση) και άλλων, δεν βρήκαμε το παραμικρό.

Οι Κοινωνικές Υπηρεσίες τουλάχιστον είναι σε ετοιμότητα

Ευτυχώς και είναι πολύ θετικό ότι ο επικεφαλής του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του δήμου Παναγιώτης Γιαγτζίδης και οι συνεργάτες του, τουλάχιστον ανακοίνωσαν ότι το ΚΚΠΑ δήμου Διδυμοτείχου και όλες οι δομές παροχής κοινωνικής φροντίδας και αλληλεγγύης είναι στην διάθεση των ανήμπορων πολιτών και όσων δεν μπορούν να βγουν από το σπίτι τους και μάλιστα γνωστοποίησαν και δυο τηλέφωνα όπου μπορεί να τηλεφωνεί οποιοσδήποτε από τις 7 το πρωί ως τις 9 το βράδυ και συγκεκριμένα στα 25530 23585 και 25530 23480.

Μόνο που την ανακοίνωση αυτή την έβαλαν μόνο στο επίσημο σάιτ του δήμου Διδυμοτείχου, το οποίο ελάχιστοι επισκέπτονται για ενημέρωση. Δεν την έστειλαν με ένα Δελτίο Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ να την αναπαράγουν, όπως κάνουν με τις αντίστοιχε ανακοινώσεις άλλων δήμων του νομού. Ούτε καν οι δημοτικοί σύμβουλοι και ο δήμαρχος δεν την κοινοποίησαν στις προσωπικές τους σελίδες στο facebook. Κι επειδή αυτοί που κυρίως χρειάζονται φροντίδα στα χωριά είναι οι ηλικιωμένοι και αυτοί δεν έχουν την δυνατότητα να χρησιμοποιούν το διαδίκτυο και φυσικά πολύ περισσότερο το facebook, θα έπρεπε σε τηλεφωνική συνεννόηση με τους κατά τόπους Προέδρους Τοπικών Κοινοτήτων, να γίνεται αυτό που πρότεινε το Evros-news.gr πριν λίγες ημέρες. Να αναλάβουν αυτοί από τγα μεγάφωνα κάθε χωριού να ανακοινώνουν δυο-τρεις φορές την ημέρα την συγκεκριμένη ανακοίνωση, να επαναλαμβάνουν κάποιες φορές τα τηλέφωνα επικοινωνίας και να δίνουν και το δικό τους, για να τους βρίσκει όπως θέλει και έχει πρόβλημα.

Κορονοϊός-Έβρος: Να αξιοποιηθούν τα μεγάφωνα των χωριών για οδηγίες στους ηλικιωμένους

Αντί λοιπόν να βλέπουμε στις δύσκολες αυτές στιγμές και για τους κατοίκους του δήμου Διδυμοτείχου, ηλικιωμένους στην μεγάλη τους πλειοψηφία ιδιαίτερα στα χωριά, αντιπαραθέσεις και… κοκορομαχίες για την αποτυχημένη χθεσινή συνεδρίαση δια περιφοράς του δημοτικού συμβουλίου, θα πρέπει ο δήμαρχος Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου και οι συνεργάτες του, να ασχοληθούν με τα ουσιαστικά θέματα και την θωράκιση του δήμου απέναντι στην πανδημία του κορονοϊού. Τέτοιες πολύ δύσκολες και κρίσιμες στιγμές απαιτούν ομοψυχία, σύγκλιση απόψεων, συνεννόηση και συνεργασία.

Μπορεί να προχωρήσει σε απ’ ευθείας αναθέσεις

λόγω κορονοϊού και μέσω Οικονομικής Επιτροπής

Ο κ.Χατζηγιάννογλου λοιπόν, δίνοντας πρώτος το καλό παράδειγμα, θα έπρεπε να τηλεφωνήσει στους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων πριν την έναρξη της δια περιφοράς συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου και να ζητήσει την θετική τους ψήφο, ώστε να λειτουργήσει ο δήμος κάτω από αυτές τις δύσκολες συνθήκες. Ας το έκανε ο Πρόεδρος Λεωνίδας Γεωργιάδης εν ανάγκη. Αυτό δεν συνέβη απ’ ότι ξέρουμε και έστειλαν σε όλους με τον κλητήρα του δήμου τον φάκελο με τα… 27 θέματα!!! να τα παραλάβουν και να ψηφίσουν. Αρνήθηκαν να το κάνουν οι παρατάξεις των Χρήστου Τοκαμάνη και Κώστα Δημητρίου, δεν υπήρξε η απαραίτητη από το νόμο πλειοψηφία των 2/3 και έτσι η διαδικασία θα επαναληφθεί την Τρίτη 24 Μαρτίου.

Βλέποντας μάλιστα κάποιος τα… 27 θέματα, το μοναδικό που πραγματικά είχε τον χαρακτήρα του κατεποίγοντος ήταν το 9, για την ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ προς κάλυψη αναγκών για την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού. Αυτό όμως μπορούσε να γίνει, μετά την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της Κυβέρνησης και μέσω της Οικονομικής Επιτροπής. Χωρίς καν να υπάρχει προϋπολογισμός. Μετά την χθεσινή νέα ΠΝΠ μάλιστα, δεν χρειάζεται ούτε καν αυτό. Οπότε, να συνεχίζεται και τώρα ακόμα η αντιπαράθεση με την αντιπολίτευση, όταν είναι απαραίτητη η συμμετοχή της την ερχόμενη Τρίτη στη νέα δια περιφοράς συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, μάλλον πρόβλημα δημιουργεί και δεν το λύνει.

Πάλι μάλιστα, υπάρχουν 25 θέματα προς ψήφιση. Αλήθεια, πόσο ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ είναι το θέμα απόφασης για υποβολή πρότασης για παραγωγή τρισδιάσττων πλάνων ή επεξεργασίας DVD για το Διδυμότειχο ή παραχώρησης αίθουσας του Δημοτικού Σχολείου Κουφόβουνου σε σύλλογο, όταν αυτή την στιγμή παρόμοιες εκδηλώσεις έχουν απαγορευθεί;

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ 27 ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΦΕΡΕ ΠΡΟΣ ΨΗΦΙΣΗ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

5 Σχόλια

  1. Έχει την εξήγηση της η κατάσταση στο Διδυμότειχο. Ο Ρωμύλος με το Ρωμο ίδρυσαν την Ρώμη στην Ιταλία! Ο Ρωμύλος του Διδυμοτείχου πού φερει Ιταλικης προέλευσης όνομα, πιθανόν να εζηλεψεν την Ιταλίαν ! Και ίσως να θέλει η επαρχία του Διδυμοτείχου να γίνει….της Ιταλίας!!!

  2. Αυτόν τον τελειωμένο ,δεν θα βρεθεί σ αυτό το κράτος κάποιος να τον μαζέψει ?

  3. Πιο πιθανό να ζήλεψε τον Αντώνη Ρέμο παρά τον Ρώμο. Άλλωστε η Ρώμη χτίστηκε κατα τον θρύλο στις 21 Απριλίου, και ως προοδευτικών φρονημάτων ο δημοτικιστής δήμαρχος απορρίπτει μετά βδελυγμίας τέτοιους συνειρμούς.

    Πλάκα πλάκα, οι ευθύνες του είναι μέχρι και ποινικές. Ξέρεις τι είναι να τη σκαπουλάρεις από μιλιούνια παρά τρίχα εισβολέων και να στη φέρει ο αξιότιμος?

  4. Αμάν ρε Μινωταυρε πού πάς και κατεβάσεις το επίπεδο του Ρωμύλου στο επίπεδο του Ρέμου; Έλεος δηλαδή!!! Ο SINDAKO στα ιταλικά = δήμαρχος στα Ελληνικά, δέν μπορεί να ακούει τα σκυλαδικα του συμπαθεστατου Ρέμου…
    Ο Ρωμύλος εκτιμώ ως έχων ιταλικό όνομα
    και Ευρωπαϊκό επιπεδο, μάλλον θά ακούει: Βιβαλντι, Βερντι, Ροσινι, Μποκερινι, Παβαροτι Μποτσελι, κλπ… Καί θελετε να παραπεμθει για ποινικο αδικημα, όπως το Μητροπολιτης Κυθηρων;.. Επειδή άφησε τη φτωχολογια να πωλησει, ή να αγοράσει ένα καροτο, ή αγγούρι; Ελεος δηλαδή… Άμαν πια…Τι ζηλεια είναι αυτή… Θα τον ματιασετε… Καί άντε έγινε το γινατι σας… Τι θα καταφερετε… Θά ευχαριστηθητε μετά όταν θά επανελθει και τί θά κάνει τότε; Να καταντησει να πουλά στο παζαρι λαχανα και μαρουλια; Προχτές τον επικριναμε πού ήθελε να σπιτωσει τα προσφυγοπουλα στην Καρωτη. Σήμερα τόν μεμφωμεθα πού βοηθά τους παζαρντζηδες… Θά τον μπερδεψουμε και στο τέλος θά μπουχτησει ο SINDAKO μας και θα την κανει για τη Ρωμη της Ιταλιας και θα τον χασουμε τζιαμπα στη χώρα του Ευρωπαικου Κορονιου… Κρίμα δέν είναι; Αφηστε τον τέλος παντων… Έχει μεγάλα οραματα… Εμείς τόν συμπαθουμε κ. Πιτιακουδη και οπότε θέλει, εδώ είμαστε. Αν μας χρειαστεί, είμαστε έτοιμοι να τον βοηθησουμε…

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*