Επισπεύδεται με απόφαση Μέτιου λόγω κορονοϊού, η χρηματοδότηση με 1,5 εκατ. ευρώ του Π.Γ.Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης

Επισπεύδεται με απόφαση Μέτιου λόγω κορονοϊού, η χρηματοδότηση με 1,5 εκατ. ευρώ του Π.Γ.Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης

Επισπεύδεται με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστου Μέτιου και την ειδική υπηρεσία διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος (ΕΣΠΑ) 2014-2020 η χρηματοδότηση έργων που αφορούν σε θέματα υγείας, λόγω της υγειονομικής κρίσης του κορονοϊού.

Σε αυτό το πλαίσιο, ανακοινώθηκε επίσημα πως με την συγκεκριμένη απόφαση του κ. Μέτιου, η Περιφέρεια ΑΜΘ θα διαθέσει συνολικό ποσό 1,5 εκατ. ευρώ στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και συνολικά το ποσό των 3.313.387 ευρώ από το Επιχειρησιακό της Πρόγραμμα για τα εξής έργα:

  • 499.000 ευρώ για νέο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό στην Πνευμονολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, ο οποίος θα καλύψει ανάγκες τόσο σε προγραμματισμένα όσο και σε έκτακτα περιστατικά.

  • Επίσης, 1.138.000 ευρώ για νέο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό για την κάλυψη προγραμματισμένων και έκτακτων αναγκών της χειρουργικής κλινικής καρδιάς – θώρακος του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης
  • Παράλληλα, ποσό 1.047.731 ευρώ για την ανάπτυξη μονάδας Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης – Οικοτροφείο στην πόλη της Ξάνθης, που θα στεγάσει δεκαπέντε ενήλικα άτομα με ψυχικές διαταραχές και σοβαρά ψυχοκοινωνικά προβλήματα.
  • Διατίθενται ακόμα 449.656 ευρώ για τη στήριξη της λειτουργίας των Κέντρων Πρόληψης του ΟΚΑΝΑ και τη διεύρυνση των δράσεών τους σε περισσότερους ωφελούμενους στην Περιφέρεια ΑΜΘ
  • και 180.000 ευρώ για την ανάπτυξη και λειτουργία Ιατρείου Μνήμης και Νοητικών Λειτουργιών στο γενικό νοσοκομείο Καβάλας, το οποίο θα φροντίζει και θα υποστηρίζει ασθενείς με αλτσχάιμερ και συναφείς διαταραχές.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*