Επισπεύδεται με απόφαση Μέτιου λόγω κορονοϊού, η χρηματοδότηση με 1,5 εκατ. ευρώ του Π.Γ.Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης

Επισπεύδεται με απόφαση Μέτιου λόγω κορονοϊού, η χρηματοδότηση με 1,5 εκατ. ευρώ του Π.Γ.Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης

Επισπεύδεται με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστου Μέτιου και την ειδική υπηρεσία διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος (ΕΣΠΑ) 2014-2020 η χρηματοδότηση έργων που αφορούν σε θέματα υγείας, λόγω της υγειονομικής κρίσης του κορονοϊού.

Σε αυτό το πλαίσιο, ανακοινώθηκε επίσημα πως με την συγκεκριμένη απόφαση του κ. Μέτιου, η Περιφέρεια ΑΜΘ θα διαθέσει συνολικό ποσό 1,5 εκατ. ευρώ στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και συνολικά το ποσό των 3.313.387 ευρώ από το Επιχειρησιακό της Πρόγραμμα για τα εξής έργα:

  • 499.000 ευρώ για νέο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό στην Πνευμονολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, ο οποίος θα καλύψει ανάγκες τόσο σε προγραμματισμένα όσο και σε έκτακτα περιστατικά.

  • Επίσης, 1.138.000 ευρώ για νέο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό για την κάλυψη προγραμματισμένων και έκτακτων αναγκών της χειρουργικής κλινικής καρδιάς – θώρακος του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης
  • Παράλληλα, ποσό 1.047.731 ευρώ για την ανάπτυξη μονάδας Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης – Οικοτροφείο στην πόλη της Ξάνθης, που θα στεγάσει δεκαπέντε ενήλικα άτομα με ψυχικές διαταραχές και σοβαρά ψυχοκοινωνικά προβλήματα.
  • Διατίθενται ακόμα 449.656 ευρώ για τη στήριξη της λειτουργίας των Κέντρων Πρόληψης του ΟΚΑΝΑ και τη διεύρυνση των δράσεών τους σε περισσότερους ωφελούμενους στην Περιφέρεια ΑΜΘ
  • και 180.000 ευρώ για την ανάπτυξη και λειτουργία Ιατρείου Μνήμης και Νοητικών Λειτουργιών στο γενικό νοσοκομείο Καβάλας, το οποίο θα φροντίζει και θα υποστηρίζει ασθενείς με αλτσχάιμερ και συναφείς διαταραχές.