Τοκαμάνης για Χατζηγιάννογλου: “Όποιος δεν μπορεί να ζυμώσει, 10 μέρες κοσκινίζει”

Τοκαμάνης για Χατζηγιάννογλου: “Όποιος δεν μπορεί να ζυμώσει, 10 μέρες κοσκινίζει”

Απάντηση στις κατηγορίες του δημάρχου Διδυμοτείχου Ρωμύλου Χατζηγιάννογλου, που τον κατηγόρησε ότι δεν πήρε μέρος στην δια περιφοράς συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Παρασκευής, έδωσε με δελτίο Τύπου της δημοτικής του παράταξης “Δύναμη Δημιουργίας” ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Χρήστος Τοκαμάνης.

Σε αυτήν κατηγορεί τον κ.Χατζηγιάννογλου και την δημοτική του αρχή πως δεν έκαναν τίποτα για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης του κορονοϊού, αν και τους δίνει το δικαίωμα η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της Κυβέρνησης και προσπαθούν να κρύψουν την ανικανότητα τους κατηγορώντας την αντιπολίτευση. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της παράταξης του κ.Τοκαμάνη:
“Ο κύριος Χατζηγιαννογλου και οι συνεργάτες του, έως και σήμερα, δεν έχουν κάνει απολύτως τίποτα και δεν έχουν λάβει κανένα μέτρο κατά του κορονοϊού – covid19 (προμήθεια αντισηπτικών, απολυμάνσεις, ενημέρωση των δημοτών κ.α).

Από τις 15/03/20 έχουν στα χέρια τούς την πράξη νομοθετικού περιεχομένου (Εκτακτα μέτρα για τούς ΟΤΑ ΦΕΚ Α’ 64/14-03-2020), που τους έχει κοινοποιηθεί από το υπουργείο Εσωτερικών, όπου τους εξουσιοδοτεί διαμέσου της οικονομικής επιτροπής, να λάβουν κάθε πρόσφορο μέσο (προμήθειες , αναθέσεις έργων και εργασιών κ.α), ακόμα και χωρίς να είναι ενταγμένα (έργα και προμήθειες) στον προϋπολογισμό του Δήμου.

Συνεπώς, κανείς δεν τούς εμποδίζει να θωρακίσουν κατά τού κοροναϊού τους υπαλλήλους και όσους δημότες έχουν ανάγκη. Αντ’ αυτού τεχνηέντως προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις και να προσποριστούν πολιτικά οφέλη με ανήθικο τρόπο, χρησιμοποιώντας την πανδημία για να κρύψουν την δική τους ολιγωρία και ανεπάρκεια.

Ας μας απαντήσουν επιτέλους, τι έχουν κάνει μέχρι σήμερα και ποια μέτρα έχουν λάβει για την προάσπιση της δημόσιας υγείας;

Εμείς δια τού συμβούλου της παράταξης μας Τσιλίκα Σίμου και ερωτήματα σχετικά τους έχουμε υποβάλει (Α.Π. 1499/06-03-20), όμως δεν έχουμε λάβει ποτέ απάντηση, αλλά και σχετικές προτάσεις δημόσια τούς έχουμε κάνει.

Η πολιτική τους αλαζονεία και υπεροψία εμποδίζει να πράξουν τα στοιχειώδη για την επίτευξη έστω και της μίνιμουμ συναίνεσης με την αντιπολίτευση. Αντ’ αυτού συνεχίζουν να βουλιάζουν στο βάραθρο της απραξίας τους.

Χρήστος Τοκαμάνης
Επικεφαλής της παράταξης “Δύναμη Δημιουργίας”

Είχε προηγηθεί η επίσημη ανακοίνωση του Προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Λεωνίδα Γεωργιάδη, που κατηγόρησε τον Χρήστο Τοκαμάνη και την παράταξη του “Δύναμη Δημιουργίας” ότι δεν πήρε μέρος στην δια περιφοράς συνεδρίαση, όπου ένα από τα θέματα ήταν και έγκριση μέτρων κατά της διάδοσης του κορονοϊού. Το δελτίο Τύπου, το οποίο να επισημάνουμε ότι ποτέ δεν στάλθηκε στο Evros-news.gr αλλά απλά δημοσιεύθηκε στο επίσημο σάιτ του δήμου Διδυμοτείχου, αναφέρει:

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*