Χαρέλας: Οι ένστολοι στις δύσκολες στιγμές δεν θ’ ανταλλάξουμε την εθνική υπερηφάνεια με την επαιτεία

Χαρέλας: Οι ένστολοι στις δύσκολες στιγμές δεν θ’ ανταλλάξουμε την εθνική υπερηφάνεια με την επαιτεία

Στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ και στη Μαρία Αναστασοπούλου, μίλησε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων (Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ) Παναγιώτης Χαρέλας, για την κατάσταση που επικρατεί στον Έβρο, αλλά και την ανησυχία των ενστόλων που επιχειρούν εδώ λόγω του κορωνοϊού .

Ο κ.Χαρέλας, που και αυτός εδώ και αρκετό καιρό υπηρετεί στα σύνορα του Έβρου μαζί με τους συναδέρφους του Συνοριοφύλακες, επεσήμανε πως οι εντάσεις στην περιοχή των συνόρων συνεχίζονται και οι ανασχέσεις κάθε προσπάθειας παράνομης εισόδου γίνονται όλες με επιτυχία.
Τόνισε πως όλες αυτές οι ενέργειες πλέον είναι απονενοημένες προσπάθειες των καθοδηγητών των μεταναστών, που βρίσκουν τείχος σε όλο το μήκος των συνόρων. Αναφέρθηκε επιπλέον και στην απουσία αναφοράς του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο τελευταίο του διάγγελμα του, για την έμπρακτη υποστήριξη του σε όλους αυτούς που αποτελούν τον ισχυρό πυρήνα του Κράτους και σήμερα καλούνται να βρίσκονται στα σύνορα, στο δρόμο και όχι σπίτι τους.
Επικρότησε την παροχή οικονομικής βοήθειας που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός σε γιατρούς, νοσηλευτές και υπαλλήλους της πολιτικής προστασίας και τόνισε πως η απουσία αναφοράς στους ενστόλους, δεν πρόκειται να τους οδηγήσουν στην ανταλλαγή της εθνικής υπερηφάνειας με την επαιτεία.
« Η πολιτεία ας κρίνει αν θα πρέπει να μας συνεισφέρει έμπρακτα. Σήμερα, σε τέτοιες δύσκολες στιγμές, έχουμε υποχρέωση να βρισκόμαστε στα σύνορα, στην κοινωνία, δίπλα στον πολίτη και λιγότερο δίπλα στις οικογένειές μας. Εμείς δεν πρόκειται να ανταλλάξουμε την εθνική μας υπερηφάνεια σε τόσο κρίσιμες στιγμές με την επαιτεία», τόνισε.
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ)

Πηγή: bordernews.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*