Καστανιές: Η Τουρκία προσπαθεί με fake news για αποχώρηση να αποπροσανατολίσει και φέρνει νεαρούς επίδοξους εισβολείς

Καστανιές: Η Τουρκία προσπαθεί με fake news για αποχώρηση να αποπροσανατολίσει και φέρνει νεαρούς επίδοξους εισβολείς

Η Τουρκία προσπαθεί με fake news για οργανωμένη αποχώρηση των λαθρομεταναστών από την περιοχή του Παζάρ Κουλέ να αποπροσανατολίσει και συγχρόνως φέρνει νεαρούς λαθρομετανάστες από τις χώρες της υποσαχάριας Αφρικής, επίδοξους εισβολείς στο ελληνικό έδαφος.

Παρά τα δημοσιεύματα των τουρκικών Μέσων Ενημέρωσης, που επικαλούνταν δηλώσεις εκπροσώπων ΜΚΟ, τουρκικών και ευρωπαϊκών, οι οποίες ως γνωστόν παίζουν ύποπτο ρόλο και το επικοινωνιακό παιχνίδι της Τουρκίας στην συγκεκριμένη περίπτωση, όχι μόνο δεν μαζεύει τους χιλιάδες αλλοδαπούς που έχει συγκεντρώσει στον Έβρο, απεναντίας ενισχύει τις δομές που έχει κατασκευάσει στην Ανδριανούπολη, προκειμένου να μείνουν σε μόνιμη βάση.

Οι ελληνικές στρατιωτικές πηγές είναι πεπεισμένες για δύο πράγματα:

1ον: Η Τουρκία επιχειρεί μέσω των fake news να δημιουργήσει συνθήκες χαλάρωσης στην φύλαξη των ελληνικών συνόρων

2ον: Στην προμετωπίδα των επεισοδίων έχει πλέον αλλοδαπούς που θέλουν να προκαλέσουν και όχι να εισβάλλουν στην Ελλάδα.

Για την ακρίβεια θέλουν να εκβιάσουν το λάθος που θα επιτρέψει στην Τουρκία να στήσει μία επικοινωνιακή αντεπίθεση, έναν πόλεμο προπαγάνδας, ώστε να μπορέσει να ανατρέψει το σε βάρος της κλίμα που έχει δημιουργηθεί.

Οι επιθέσεις των τελευταίων 24ωρων έχουν οδηγήσει σε συγκεκριμένες διαπιστώσεις, όπως ότι συστηματικά βρίζουν τους Έλληνες και την Ελλάδα καθώς κι ότι στόχος είναι να προκαλέσουν καταστροφές στον φράχτη και κόπωση στις ελληνικές δυνάμεις.

Επίσης, μπορεί κάποια ασθενοφόρα να έκαναν την εμφάνιση τους στην περιοχή του Παζάρ Κουλέ και να παρέλαβαν άτομα, αλλά αυτά πιστεύεται ότι έχουν σχέση με τον κορονοϊό, αφού στην γειτονική χώρα “θερίζει” και αναγκάστηκαν πλέον να ανακοινώνουν καθημερινά όλο και περισσότερα κρούσματα και νεκρούς.

Την ίδια στιγμή τα mini bus που επίσης εμφανίζονται στην περιοχή, δεν περιμένουν να παραλάβουν λαθρομετανάστες για να τους μεταφέρουν στην Κωνσταντινούπολη, αλλά οι πληροφορίες των ελληνικών αρχών είναι πως φέρνουν νεαρούς κυρίως από χώρες της Αφρικής (Μαρόκο, Αλγερία) και Αφγανούς, από τις περιοχές του κεντρικού και βορείου Έβρου. Από εκεί δεν κατάφεραν μέσω του ποταμού Έβρου να περάσουν στην Ελλάδα, παρά την βοήθεια των τουρκικών αρχών και τους συγκεντρώνουν στις Καστανιές ως νέες ομάδες… κρούσης για να επιχειρούν να ρίξουν τον φράχτη ή να περάσουν από το δάσος των Καστανεών. Γι’΄αυτό και οι ε΄ληνικές δυνάμεις αναδιατάσσονται και καταστρώνουν νέα σχέδια αποτροπής, με τον ίδιο πετυχημένο τρόπο που το έκαναν μέχρι τώρα.