Η πρόταση κατοίκου του Ορμενίου σε Α.Λοβέρδο και όλους τους πολιτικούς: Αφορολόγητη ζώνη ο Έβρος

Η πρόταση κατοίκου του Ορμενίου σε Α.Λοβέρδο και όλους τους πολιτικούς: Αφορολόγητη ζώνη ο Έβρος

Τώρα που οι δημοσιογράφοι από τα ευρωπαϊκά αλλά και τα μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια της Αθήνας, καθώς και οι εκπρόσωποι πολλών ΜΜΕ έχουν φύγει από τις Καστανιές και τον Έβρο, με τις “μάχες” των αστυνομικών, στρατιωτικών και πυροσβεστών να συνεχίζονται στα σύνορα, έρχεται η στιγμή να σκεφθεί η Πολιτεία την… επόμενη μέρα της περιοχής.

Είναι λοιπόν επίκαιρη όσο ποτέ, η πρόταση που έκανε ένας κάτοικος του Ορμενίου, ο Κώστας Θεοχαρίδης, από τους λίγους νέους ανθρώπους που έμειναν στα χωριά του Τριγώνου όπου κατοικούν στη συντριπτική πλειοψηφία ηλικιωμένοι συνταξιούχοι. Την έκανε δια ζώσης στον εκπρόσωπο του ΚΙΝ.ΑΛ και πρώην υπουργό Ανδρέα Λοβέρδο όταν βρέθηκε στις Καστανιές και την έστειλε ηλεκτρονικά στη συνέχεια όπως του ζήτησε.

“Ανδρέα καλημέρα. Ζητούμε, θα έλεγα απαιτούμε, να γίνει αφορολόγητη ζώνη ΤΩΡΑ στον Έβρο. Επίσης, όσοι Έλληνες πηγαίνουν στην Τουρκία αυθημερόν για οποιονδήποτε λόγο, να πληρώνουν 20 ευρώ στα ελληνικά Τελωνεία. Επίσης, να μην υπάρχει όριο ηλικίας στην πρόσληψη των συνοριοφυλάκων για τον Έβρο. Εμείς εδώ οι ντόπιοι ξέρουμε όλα τα περάσματα των μεταναστών και θα μπορούμε αμέσως να ισχυροποιήσουμε την φύλαξη των συνόρων μας. Είναι πολύ σημαντικά αυτά που σας γράφω και αν επιτέλους δεν εφαρμοστούν, μαζί με αρκετά ακόμα, ο Έβρος χάθηκε”.

Όπως λέει μάλιστα ο Κώστας Θεοχαρίδης, η πρόταση αυτή απευθύνεται στο σύνολο του πολιτικού κόσμου. Κυβέρνηση, κόμματα αντιπολίτευσης και άλλους φορείς και δεν γίνεται άλλη μια φορά να ξεχαστεί ο Έβρος και να τον θυμούνται μόνο όταν οι κάτοικοι του βάζουν τα στήθια τους για να προστατεύσουν τα σύνορα μας.