Αλεξανδρούπολη: Μέτρα ανακούφισης των ελεύθερων επαγγελματιών ζητάει το Σωματείο καφέ – μπαρ – εστίασης

Αλεξανδρούπολη: Μέτρα ανακούφισης των ελεύθερων επαγγελματιών ζητάει το Σωματείο καφέ – μπαρ – εστίασης

Μέτρα ανακούφισης των ελεύθερων επαγγελματιών μελών του, ζητάει με ανακοίνωση που εξέδωσε το Σωματείο καφέ – μπαρ – εστίασης Αλεξανδρούπολης.

Να επισημάνουμε ότι ο δήμος Αλεξανδρούπολης, με απόφαση του δημάρχου Γιάννη Ζαμπούκη, ήδη ανακοίνωσε ότι ετοιμάζεται για έκτακτη συνεδρίαση δια περιφοράς λόγω των μέτρων κατά της διάδοσης του κορονοϊού, όπου θα λάβει αποφάσεις ουσιαστικά για όσα ζητάει ο Σύλλογος με την ανακοίνωση του όπου αναφέρει:

“Μετά την απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών όπου δίνεται η δυνατότητα στα Δημοτικά Συμβούλια όλων των Δήμων της Χώρας και κατόπιν πολλών αποφάσεων αυτών , με την σειρά μας και εμείς και κατόπιν της ανακοινώσεως σας για έκτακτο ΔΣ του Δήμου μας με θέμα ‘’ Λήψη μέτρων ανακούφισης για της τοπικές επιχειρήσεις και τους δημότες της’’ , σας παραθέτουμε δικές μας προτάσεις που αφορούν τον κλάδο μας και συγκεκριμένα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Αιτούμαστε λοιπόν την :

  • Απαλλαγή των ανταποδοτικών τελών (τέλη καθαριότητας & φωτισμού και φόρος ηλεκτροδοτούμενων χώρων),

  • Απαλλαγή της καταβολής τελών κατάληψης κοινοχρήστων χώρων

  • Απαλλαγή των τελών διαμονής παρεπιδημούντων (5%)

  • Απαλλαγή καταβολής των τελών επί των ακαθαρίστων εσόδων των καταστημάτων (0.5%).

  • Απαλλαγή τον λογαριασμών της ΔΕΥΑΑ για τα καταστήματα τα οποία είναι κλειστά γι αυτούς τους μήνες που θα χρειαστεί.

Σε μία τέτοια δύσκολη στιγμή για την χώρα μας και τον κλάδο μας είμαστε βέβαιοι ότι το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας θα δεχθεί τα μέτρα αυτά ελάφρυνσης . Είμαστε πάντα δίπλα σε αποφάσεις και μέτρα που θα εφαρμοστούν επιπλέον και πάντα ο κλάδος μας βάζει πλάτη σε ότι χρειαστεί για το καλό του τόπου μας και των Δημοτών.

Σας ευχαριστούμε πολύ και καλή δύναμη για την συνέχεια καθώς όλες οι μετέπειτα αποφάσεις σας για το θέμα της πανδημίας θα είναι βαρόμετρο για την μετέπειτα πορεία και ανάπτυξη του τόπου μας.

Το ΔΣ του Σωματείου Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος & Συναφών Επαγγελμάτων”

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*