Αλεξανδρούπολη: Μήνυση του δημάρχου Γιάννη Ζαμπούκη κατά του προμηθευτή του αθλητικού μπαλονιού Κ.Παπαδόπουλου

Αλεξανδρούπολη: Μήνυση του δημάρχου Γιάννη Ζαμπούκη κατά του προμηθευτή του αθλητικού μπαλονιού Κ.Παπαδόπουλου

Μήνυση κατά του προμηθευτή του περιβόητου πλέον αθλητικού μπαλονιού, του Κωνσταντίνου Παπαδόπουλου, για συκοφαντική δυσφήμιση του ίδιου αλλά και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Αλεξανδρούπολης, κατέθεσε ο δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης.

Το θέμα συζητήθηκε στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που συνεδρίασε κανονικά στις 11 Μαρτίου, πριν ληφθούν τα μέτρα για την πανδημία του κορονοϊού και με ψήφους 7 υπέρ, μία κατά του Χρήστου Γερακόπουλου της παράταξης Λαμπάκη και ένα λευκό του Γιώργου Κουκουράβα, αποφασίστηκε να κατατεθεί μήνυση κατά του αναδόχου του αθλητικού θόλου Κωνσταντίνου Παπαδόπουλου. Κι αυτό γιατί όπως αναφέρεται στην απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής: “Σε αίτηση-δήλωση του προς τον δήμο Αλεξανδρούπολης ο αναδειχθείς ως ανάδοχος Κωνσταντίνος Π Παπαδόπουλος και κηρυχθείς έκπτωτος, στις 6.3.2020 και με αριθ. πρωτ. 7938 κατέθεσε στον
ΔΗΜΟ Αλεξ/πολης έγγραφο ΑΙΤΗΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ όπου στην 4η σελίδα όλως αυθαιρέτως, απαραδέκτως και συκοφαντικώς στρέφεται κατά του ΔΗΜΟΥ και της Οικονομικής Επιτροπής (Όργανο Διοίκησης του ΔΗΜΟΥ κατ’ άρθρο 7 Ν 3852/2010) στην οποία προεδρεύω , αναγράφοντας πλην άλλων και τα ακόλουθα:
‘’ Με βάση τα παραπάνω η επιλογή να κριθεί η ασκηθείσα ένστασή μου από την Οικονομική Επιτροπή είναι μη νόμιμη, παράνομη, και κυρίως ύποπτη καταδεικνύοντας ενδεχόμενη μεθόδευση.

Επειδή οι παραπάνω φράσεις και ισχυρισμοί που διέδωσαν σε βάρος μας είναι λίαν προσβλητικές και συκοφαντικές γιατί μ αυτές πλήττεται η πίστη, η υπόληψη, το κύρος και η δραστηριότητα του νομικού προσώπου του ΔΗΜΟΥ και
των θεσμικών οργάνων αυτού όπως η Οικονομική επιτροπή αυτού και τα απαρτίζοντα αυτήν φυσικά πρόσωπα , είναι δε παράνομες και συνιστούν το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης σε βάρος αυτού.

ΕΓΚΑΛΩ
Τον Κων/νο Π. Παπαδόπουλο κάτοικο Αλεξ/πολης και ΖΗΤΩ την ποινική δίωξη και τιμωρία του .
ΔΗΛΩΝΩ ότι παρίσταμαι σαν πολιτικώς ενάγων για χρηματική ικανοποίηση λόγω της ηθικής βλάβης που υπέστην το νομικό πρόσωπο που εκπροσωπώ 50.000 ευρώ με επιφύλαξη.

ΙΔΟΥ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΥΓΕΙΑ

ΜΗΝΥΣΗ ΓΙΑΝΝΗ ΖΑΜΠΟΥΚΗ ΚΑΤΆ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ