Ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη F-16, θα πετάξουν αύριο πάνω από Καστανιές, Έβρο λόγω εθνικής επετείου

Ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη F-16, θα πετάξουν αύριο πάνω από Καστανιές, Έβρο λόγω εθνικής επετείου

Ένα ζεύγος μαχητικών αεροσκαφών F–16 της Πολεμικής Αεροπορίας θα πετάξει αύριο στις 11:30 πάνω από το Επιτηρητικό Φυλάκιο 1 στις Καστανιές Έβρου, την ώρα που θα πραγματοποιηθεί απόδοση τιμών από τη Φρουρά στη Σημαία, με ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου, για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Αυτό ανακοινώθηκε πριν από λίγο επίσημα από την Κυβέρνηση, ενώ  το ζεύγος μαχητικών F – 16 της Π.Α., στη συνέχεια θα πετάξει πάνω από όλο τον Έβρο και θα φτάσει Αλεξανδρούπολη, Καβάλα, Λήμνο, Λέσβο και Χίο. Οπότε αποδεικνύεται ότι η σημερινή πτήση των δύο ελληνικών πολεμικών αεροσκαφών στην ίδια περιοχή, αποτέλεσε μια πρόβα τζενεράλε για την αυριανή ημέρα, όπου η Ελλάδα θα γιορτάσει σε πρωτόγνωρες συνθήκες την Επανάσταση του 1821 και τον ξεσηκωμό για απελευθέρωση από τον τουρκικό ζυγό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποκλειστικό ΒΙΝΤΕΟ: Δυο μαχητικά αεροσκάφη πέταξαν πάνω από Μαράσια, Καστανιές πριν λίγο

Παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας
και του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στις Καστανιές
Στον αυριανή λιτό εορτασμό με την απόδοση τιμών από την Φρουρά του Επιτηρητικού Φυλακίου 1 στις Καστανιές, με ταυτόχρονη ανάκρουση του εθνικού ύμνου, αναμένεται να παραστεί ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος.
Διελεύσεις από ζεύγη μαχητικών F-16, θα γίνουν την ίδια ώρα πάνω από:
– Θεσσαλονίκη, Καστοριά, Ιωάννινα, Κέρκυρα, Πρέβεζα, Άκτιο, Μεσολόγγι,
– Χανιά, Κω, Ρόδο, Καστελόριζο, Κάρπαθο, Κάσο, Άγιο Νικόλαο, Ηράκλειο, Ρέθυμνο,
– Πάτρα, Τρίπολη, Σπάρτη, Καλαμάτα, Γύθειο, Πύργο, Άραξο,
– Λάρισα, Βόλο, Σκύρο, Σάμο, Ψαρά, Κάλυμνο και Πάτμο.
Παράλληλα, πιλότος της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 “Ζευς” της Π.Α., θα απευθύνει μήνυμα προς τους πολίτες κατά τη διάρκεια της πτήσης.