OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Πανδημία κορονοϊού: Έτοιμοι να προσφέρουν υπηρεσίες οι φοιτητές της Ιατρικής Σχολής Αλεξανδρούπολης

Ο Σύλλογος Φοιτητών Ιατρικής Αλεξανδρούπολης, στον οποίο η ΔΑΠ ΝΔΦΚ έχει την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών, μετά από συνεννόηση και συνδιαμόρφωση με τους Φοιτητικούς Συλλόγους Ιατρικής της Πάτρας και της Λάρισας, όπου και εκεί η ΔΑΠ ΝΔΦΚ πλειοψηφεί, αποφάσισε να συστρατευθεί στην προσπάθεια που γίνεται.

Όσοι φοιτητές των ιατρικών σχολών το επιθυμούν, να τεθούν στη διάθεση της ελληνικής πολιτείας, στη μάχη έναντι της πανδημίας του ιού COVID-19 δηλώνοντας συμμετοχή ως εθελοντές στην ειδική πλατφόρμα
  https://ethelontes.gov.gr/-που δημιουργήθηκε από τα Υπουργεία Υγείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης- για την καταπολέμηση του κορωνοϊό. Αυτό αποδεικνύει το γεγονός, ότι είμαστε διατεθειμένοι να αναλάβουμε οποιοδήποτε έργο μας ανατεθεί από το Υπουργείο Υγείας.
Ωστόσο τονίζουμε πως αποκλειστικά αρμόδια όργανα για να δώσουν τέτοιες οδηγίες και κατευθύνσεις είναι η Επιτροπή Εμπειρογνώμων του Υπουργείου Υγείας και το Υπουργείο Υγείας. Αυτοί γνωρίζουν τις δυνατότητες των προπτυχιακών φοιτητών ιατρικής και θα διαλέξουν τον τρόπο με τον οποίο είναι δυνατόν αυτοί να προσφέρουν, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα την νομοθετική τους κάλυψη αλλά τη βέλτιστη συνεργασία με τους ιατρούς και τους νοσηλευτές, αυτούς τους ήρωες, που ήδη μάχονται έναντι της πανδημίας.