Θράκη: Κατάσταση έκτακτης ανάγκης και ολική καραντίνα στο χωριό Εχίνος Ξάνθης, λόγω κινδύνου διάδοσης κορονοϊού

Θράκη: Κατάσταση έκτακτης ανάγκης και ολική καραντίνα στο χωριό Εχίνος Ξάνθης, λόγω κινδύνου διάδοσης κορονοϊού

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγγκης και ολική απαγόρευση κυκλοφορίας, με κατ οίκον περιορισμό όλων των κατοίκων, επιβλήθηκε από τις 6 το απόγευμα σήμερα και για 14 ημέρες στο χωριό Εχίνος του δήμου Μύκης στην ορεινή περιοχή της Ξάνθης.

Αυτό ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, επισημαίνοντας ότι η απόφαση αυτή πάρθηκε γιατί υπάρχει σαφέστατη ένδειξη υψηλού επιδημιολογικού κινδύνου, μετά τον θάνατο του ηλικιωμένου στο νοσοκομείο Ξάνθης που προέρχεται από τον Εχίνο και τα 9 κρούσματα που έχουν εμφανιστεί.

Όπως είπε ο κ.Χαρδαλιάς: “Σε συνεννόηση με την ειδική επιτροπή, τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστο Μέτιο και τον δήμαρχο Μύκης, σας ανακοινώνω ότι πριν λίγο, από τις 6 το απόγευμα, κηρύχθηκε σε έκτακτη κατάσταση η Κοινότητα Εχίνου του δήμου Μύκης στην Ξάνθη και επιβλήθηκε προσωρινός περιορισμός κατ οίκον όλων των κατοίκων της περιοχής, χωρίς καμία δυνατότητα κατ εξαίρεσης μετακίνησης.

Η Περιφέρεια ΑΜ-Θ σε συνεργασία με τον δήμο Μύκης θα αναλάβουν την τροφοδοσία και οτιδήποτε άλλο χρειάζεται σε είδη πρώτης ανάγκης φάρμακα, τρόφιμα και άλλα υλικά της Κοινότητας Εχίνου. Την επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας έχει αναλάβει η Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ενώ το ΕΚΑΒ προχώρησε στην ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Εχίνου με ένα ειδικά διαμορφωμένο ασθενοφόρο και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας προχώρησε στην ενίσχυση του νοσοκομείου Ξάνθης με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, οτιδήποτε άλλο χρειάζεται και η συγκεκριμένη απόφαση ισχύει ως τις 7 Απριλίου.

Καλούμε τους κατοίκους της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης και ιδιαίτερα του δήμου Μύκης και της ευρύτερης περιοχής να παραμείνουν στα σπίτια τους. Ήδη οι έλεγχοι είναι εξαντλητικοί και ο κίνδυνος μετάδοσης της νόσου στην περιοχή είναι υψηλότατος”.

Στους 22 οι νεκροί, στα 78 τα νέα κρούσματα

Νωρίτερα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, ανακοίνωσε 78 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα, με τον συνολικό αριθμό να είναι 821. Ακόμη σημείωσε πως 136 άνθρωποι νοσηλεύονται, με 53 από αυτούς να είναι σε μονάδες εντατικής θεραπείας, διασωληνωμένοι.

Τόνισε επίσης πως οι νεκροί είναι 22 και 18 εξ αυτών ήταν άντρες και 4 γυναίκες, ενώ 21 στους 22 είχαν υποκείμενο νόσημα.