dav

Μέτιος: “Δυνατό μήνυμα απ’ τις Καστανιές, όπου στρατός και αστυνομία δίνουν αγώνα φύλαξης των συνόρων”

Στις Καστανιές βρέθηκε σήμερα το πρωί ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, προκειμένου να παραστεί στον εορτασμό της Εθνικής Επετείου για την Επανάσταση του 1821, με την έπαρση της σημαίας στο στρατιωτικό Φυλάκιο 1.

Ο κ.Μέτιος θέλησε να τιμήσει με την ενέργεια αυτοί όσους δίνουν καθημερινό αγώνα και σε κάποιες στιγμές “μάχες” για να κρατήσουν απαραβίαστα τα σύνορα μας και να είναι όλοι οι Έλληνες ασφαλείς. Αυτό επισημαίνει και στο μήνυμα που έστειλε από το σημείο όπου αρχίζει η Ελλάδα και η Ευρώπη:

«Φέτος που η επέτειος της έναρξης της Επανάστασης της 25ης Μαρτίου 1821 δεν μπορεί να εορταστεί λόγω των έκτακτων μέτρων για τον κορωνοϊό, θέλησα να βρεθώ στις Καστανιές Έβρου, εκεί που ο στρατός και η αστυνομία δίνουν τον δικό τους αγώνα για την ασφάλειά μας, για τη φύλαξη των συνόρων της Πατρίδας μας αλλά και της Ευρώπης.

Από αυτό εδώ το σημείο, στέλνουμε το μήνυμα της διπλής εορτής της επετείου της Επανάστασης του 1821 και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Από τη μια, το μήνυμα της ενότητας και της ευθύνης απέναντι στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε ως έθνος και ως κοινωνία.

Από την άλλη, το μήνυμα της ελπίδας ότι σύντομα κάτι καλύτερο θα γεννηθεί για τον τόπο μας και τον καθένα μας ξεχωριστά.

Έχοντας στη μνήμη μας και τιμώντας όλους εκείνους που αγωνίστηκαν και έπεσαν ηρωικά για την ελευθερία της Πατρίδας μας, εύχομαι σε όλους χρόνια πολλά!»

Στο Φυλάκιο των Καστανεών κατά την έπαρση της ελληνικής σημαίας και την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου, βρέθηκε η πολιτική, στρατιωτική και αστυνομική ηγεσία της Περιφέρειας, αφού εκτός του Περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου, ήταν εκεί ο Διοικητής του Δ΄Σώματος Στρατού Αντιστράτηγος Άγγελος Ιλαρίδης, ο Διοικητής της 16ης Μ/Κ Μεραρχίας Πεζικού Διδυμοτείχου Υποστράτηγος Γιάννης Βασιλάκης, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής ΑΜΘ Ταξίαρχος Πασχάλης Συριτούδης και ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Κώστας Βενετίδης.