Πρώτος νεκρός στην Θράκη σήμερα απ’ τον κορονοϊό, ο 21ος στην χώρα μας

Πρώτος νεκρός στην Θράκη σήμερα απ’ τον κορονοϊό, ο 21ος στην χώρα μας

Τον πρώτο νεκρό από τον κορωνοϊό έχουμε στην Θράκη και συγκεκριμένα στο νομό Ξάνθης, όπως ανακοίνωσε το Γενικό Νοσοκομείο της περιοχής όπου και νοσηλευόταν.

Πρόκειται για ηλικιωμένο από την περιοχή της Μύκης στον ορεινό όγκο του νομού, ο οποίος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Ξάνθης, αφού θεωρούνταν πως έπασχε από παθολογικά αίτια και γι’ αυτό δεν μεταφέρθηκε στο Π.Γ.Ν.Αλεξανδρούπολης που είναι το Νοσοκομείο Αναφοράς της Περιφέρειας ΑΜ-Θ για τον κορονοϊό. Να θυμίσουμε ότι συνολικά στην Ξάνθη έχουν καταγραφεί συνολικά 8 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού, εκ των οποίων τα 4 στην πόλη, 3 στην ορεινή ζώνη και 1 στη Διομήδεια.

«Το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, με λύπη ανακοινώνει ότι το ένα επιβεβαιωμένο περιστατικό covid-19 από τη περιοχή του Δήμου Μύκης, κατέληξε. Η Διοίκηση και το προσωπικό του Νοσοκομείου μας εκφράζουν τα συλλυπητήρια στους οικείους του» αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση.

Ανησυχία λόγω των πολλών που επέστρεψαν από εξωτερικό

Ο πρώτος θάνατος έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία στους κατοίκους, καθώς πρόσφατα ξεκίνησε μια δημόσια συζήτηση στην περιοχή αναφορικά με αρκετούς κατοίκους της Ξάνθης που επιστρέφουν από το εξωτερικό, μουσουλμάνους φοιτητές που ήρθαν από την Τουρκία και εργαζόμενους σε διάφορες χώρες (Γερμανία, Ολλανδία και Ιταλία), κατοίκους επίσης μουσουλμανικών χωριών στον ορεινό όγκο, για τους οποίους υπάρχει εφαρμογή της καραντίνας. Ως γνωστόν εκατοντάδες κάτοικοι, κυρίως της ορεινής περιοχής, μεταναστεύουν σε χώρες του εξωτερικού όπως για απασχόληση. Αρκετοί εξ’ αυτών έχουν επιστρέψει ήδη στην Ξάνθη τις τελευταίες ημέρες.