Διδυμότειχο: Εορτασμός της 25ης Μαρτίου εποχές κορονοϊού!!! (ΒΙΝΤΕΟ)

Διδυμότειχο: Εορτασμός της 25ης Μαρτίου εποχές κορονοϊού!!! (ΒΙΝΤΕΟ)

Μια πρωτόγνωρη κατάσταση, όπως αυτή ζει η Ελλάδα αλλά και ολόκληρη η ανθρωπότητα λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, είχαμε χθες 25 Μαρτίου και στον εορτασμό της Εθνικής Επετείου για την Επανάσταση του 1821 και την αποτίναξη του τουρκικού ζυγού.

Είναι χαρακτηριστικές οι φωτογραφίες από το Μνημείο των ηρώων στο Διδυμότειχο. Εκεί δεν έγινε φυσικά κατάθεση στεφάνων, αλλά τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση από τον πατήρ Γαβριήλ, παρουσία μόνο του Δημάρχου Ρωμύλου Χατζηγιάννογλου και των δυο Αντιδημάρχων του δήμου. Του Βαγγελη Τσιμπανλιώτη των Οικονομικών και του Παρασκευά Μπιλιακάκη των Τεχνικών Υπηρεσιών.

Αυτοί εκπροσώπησαν και όλους όσοι θα βρισκόταν εκεί χθες, αν δεν υπήρχαν τα απαγορευτικά μέτρα για την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού. Έστω και με αυτό  τον τρόπο, το Διδυμότειχο τίμησε την χθεσινή επέτειο. Πάντως ο εθνικός ύμνος τουλάχιστον ακουγόταν την ίδια στιγμή, από τα μεγάφωνα του Ιερού Ναού Παναγίας Ελευθερώτριας που βρίσκεται λίγα μέτρα πιο δίπλα, όπως μπορείτε να ακούσετε και στο χαρακτηριστικό Video.

Ο εθνικός μας ύμνος από τα μεγάφωνα του ναού μας ….Χρόνια πολλά σε ολο το Διδυμότειχο και σε όλη την πατρίδα μας η Παναγία θα ειναι βοηθός μας και σ αυτή την Δύσκολη στιγμή .ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΡΟΎΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΞΑΝΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΑΣ

Gepostet von ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΤΡΙΑ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ am Mittwoch, 25. März 2020