Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Έβρου: Να καταργηθεί άμεσα το άρθρο 9 της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Έβρου: Να καταργηθεί άμεσα το άρθρο 9 της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Έβρου, απαιτεί την άμεση κατάργηση του άρθρου 9 της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ Α’ 68/20-03-2020).

Στην ανακοίνωση που υπογράφουν ο Πρόεδρος Ευστάθιος Ασπιώτης και η Γενική Γραμματέας Κωνσταντίνα Βίτσα, αναφέρεται ότι:

“Με το άρθρο 9 της πρόσφατης Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, η Κυβέρνηση δίνει την δυνατότητα μονομερώς στις επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως εάν έχουν περιορισμό δραστηριοτήτων ή είναι κερδοφόρες, και για διάστημα έως 6 μηνών, να απασχολούν το 50% των εργαζομένων τους για διάστημα δυο μόνο εβδομάδων τον μήνα, μειώνοντας στο μισό τις αποδοχές τους. Τέτοιου είδους παρεμβάσεις σε καμία περίπτωση δεν προστατεύουν την εργασία και τους εργαζόμενους.

Οι εργαζόμενοι δεν θα πληρώσουν και αυτή την κρίση!

Πρέπει να αποσυρθεί ΑΜΕΣΑ!”.

Ένα σχόλιο

 1. Προς τους Κυριους του Εργστουπαλληλικου Κεντρου. Λαβετε υποψιν και τούτο:
  Διερευσε στα Διαδυκτιακα Μέσα Ενημερωσης, ότι το υπουργείο Εσωτερικών διένειμε κρατική χρηματοδότηση στα κόμματα και τους συνασπισμούς κομμάτων της Βουλής ύψους 13,5 εκατ.€, την στιγμή που εκατομμυρια εργαζόμενοι επί μήνες θα πρέπει να ζήσουν με… μισό μισθό, αλλά να πληρώνουν ΟΛΟΚΛΗΡΟΥΣ τους φόρους, τους λογαριασμούς και τα έξοδα διαβίωσής τους. Επίσης χιλιαδες εμποροι έχουν κλειστά τα καταστήματα τους και ανησυχουν εναγωνιως για τα χρέη , τα αδιαθετα προϊόντα τους, και δέν μπορούν ούτε καν να επιβιωσουν!
  Επιπλεον χιλιάδες ανεργοι δεν έχουν ούτε τον αρτον τον επιουσιον!

  Το Μεταπολιτευτικο Δημοκρατικο Μνημονιακο Μεταναστευτικο Δημοκρατικο Καθεστως της γεννιας του Πολυτεχνειου της ΕΛΙΤ, προκαλεί εν μέσω Αρμαγεδωνος!!! Ακόμα και αν τα 7.000 ευρώ που παίρνει άμεσα ένας βουλευτής τα κάνουν 3.500, ο βουλευτής θα συνεχίσει να ζει πλουσιοπάροχα έναντι του μισθωτού των 600 ευρώ του οποίου όσον ουπω θα τα κάνουν 300 και δεν θα μπορεί να επιβιώσει για παραπάνω από… πέντε ημέρες.
  Τέλος να μην ξεχναμε ότι η με καταβολες εκ του παλαι ποτε ΚΚΕ Εσωτ. , νέα ΠτΔ, και δικαιωματακισα, ενθυλακωνει ανω των 11.000€ μηνιαιως!!!
  Αλήθεια η Δικαιοσύνη της Ελληνικης Δημοκρατίας δεν τα βλέπει αυτά;;;;;

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*