Σε επιφυλακή και ο δήμος Σουφλίου στα πομακοχώρια – Συνεχείς εκκλήσεις καθημερινά απ’ τα μεγάφωνα για αποφυγή κυκλοφορίας

Σε επιφυλακή και ο δήμος Σουφλίου στα πομακοχώρια – Συνεχείς εκκλήσεις καθημερινά απ’ τα μεγάφωνα για αποφυγή κυκλοφορίας

Σε αυξημένη επιφυλακή βρίσκεται ο δήμος Σουφλίου, με αφορμή τα κρούσματα κορονοϊού που παρατηρήθηκαν στα πομακοχώρια της Ξάνθης και την απόφαση να τεθεί σε καραντίνα το χωριό Εχίνος του δήμου Μύκης και τον έναν θάνατο ηλικιωμένου της περιοχής που ήδη σημειώθηκε.

Κι αυτό γιατί στον ορεινό όγκο του Σουφλίου αλλά και σε άλλα πιο πεδινά χωριά, όπως η Αγριάνη, που η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων τους είναι μουσουλμάνοι, όπως και σε αυτά της Ξάνθης και της Ροδόπης, επέστρεψαν τις τελευταίες ημέρες αρκετοί κάτοικοι οι οποίοι είτε εργάζονταν σε χώρες του εξωτερικού, όπως Ολλανδία, Βέλγιο, Γερμανία, είτε ήταν φοιτητές σε Πανεπιστήμια τις Τουρκίας. Ο δήμαρχος Παναγιώτης Καλακίκος, όπως είναι γνωστό αποφάσισε απ’ την πρώτη στιγμή την αναστολή λειτουργίας των λαϊκών αγορών του Σουφλίου και του Τυχερού, αλλά και των ορεινών χωριών Μεγάλο Δέρειο και Ρούσσα, που συγκεντρώνουν αρκετούς κατοίκους της περιοχής.

Δεν σταμάτησε όμως εδώ. Υιοθέτησε άμεσα την δημόσια πρόταση που είχε κάνει το Evros-news.gr, για μετάδοση από τα μεγάφωνα των χωριών ενημέρωσης και οδηγιών προς τους κατοίκους για τα μέτρα αποφυγής διάδοσης του κορονοϊού, απ’ τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων. Με παράλληλη ενημέρωση για τις κοινωνικές δομές που μπορούν να απευθύνονται και να εξυπηρετούνται απ’ το πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι”, το οποίο ενεργοποίησε και δουλεύει από τις 7 το πρωί ως τις 8 το βράδυ.

Σε στενή συνεργασία και συνεχείς επαφές με τους Προέδρους όλων των Τοπικών Κοινοτήτων ακόμα και τρεις φορές την ημέρα μεταδίδονται από τα μεγάφωνα των χωριών προτροπές να αποφεύγουν οι κάτοικοι την κυκλοφορία και μέσα στο χωριό και να μένουν στο σπίτι.  Οι πληροφορίες μέχρι στιγμής αναφέρουν πως η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων έχουν συμμορφωθεί στα μέτρα παραμονής στο σπίτι σε όλο τον δήμο Σουφλίου. Απλά δίνεται προσοχή στα χωριά του ορεινού όγκου που προαναφέραμε, λόγω των ατόμων που επέστρεψαν απ’ το εξωτερικό και πρέπει να τηρηθεί αυστηρά η 14ήμερη καραντίνα και τα μέτρα πρόληψης για αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού.