Διδυμότειχο: Στρατιωτικές σκηνές στο προαύλιο του Νοσοκομείου και προετοιμασία στο ενδεχόμενο κρουσμάτων κορονοϊού

Διδυμότειχο: Στρατιωτικές σκηνές στο προαύλιο του Νοσοκομείου και προετοιμασία στο ενδεχόμενο κρουσμάτων κορονοϊού

Κανένα επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού δεν έχει βρεθεί μέχρι τώρα στην περιοχή του κεντρικού και βορείου Έβρου και όσα δείγματα έχουν σταλεί από το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου βγήκαν αρνητικά, αλλά οι άνθρωποι του οργανώνονται και προετοιμάζονται λόγω της πανδημίας για κάθε ενδεχόμενο.

Εδώ και κάποιες ημέρες στήθηκε στο προαύλιο χώρο μια μεγάλη στρατιωτική σκηνή, η οποία θα χρησιμοποιηθεί αν χρειαστεί για την πρώτη διαλογή και εξέταση των ασθενών, για να μην υπάρχει ανεξέλεγκτη είσοδος στο νοσοκομείο και ν’ αποφευχθεί ο κίνδυνος μετάδοσης του κορονοϊού. Άλλες δυο παρόμοιες στρατιωτικές σκηνές έχουν τοποθετηθεί λίγα μέτρα πιο πέρα, στην είσοδο του Στρατιωτικού Νοσοκομείου Διδυμοτείχου, που δεν είναι κοινή, ενώ υπάρχει άμεση επικοινωνία και συνεργασία των επικεφαλής τους.

Επίσης, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες με πρωτοβουλία του Διοικητή του Νοσοκομείου Χρήστου Καπετανίδη και συμμετείχαν ο δήμαρχος Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου, ο Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Βασίλης Γαλάνης και ο Διοικητής του Στρατιωτικού Νοσοκομείου Κρίτων Μανδαλίδης για την εξέταση όλων των σεναρίων σε περίπτωση αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού, αποφασίστηκε αν χρειαστεί να χρησιμοποιηθεί ως χώρος νοσηλείας το 5ο Δημοτικό Σχολείο Διδυμοτείχου που παραχωρείται απ’ τον δήμο.

Γαλάνης: Όλα τα δείγματα που στείλαμε βγήκαν αρνητικά ως τώρα

Μιλώντας σήμερα ο Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου Βασίλης Γαλάνης στην πρωινή εκπομπή του ΜΑXIMUM FM 93,6 και στον Δ.Κολιό, τόνισε:

“Είμαστε Νοσοκομείο αιχμής και λειτουργούμε βάση των οδηγιών του ΕΟΔΥ και του υπουργείου Υγείας. Έχουμε στείλει αρκετά δείγματα έως τώρα, που είναι όλα αρνητικά. Δεν έχουμε δηλαδή επιβεβαιωμένο κρούσμα από την περιοχή του κεντρικού και βορείου Έβρου. Ο κόσμος δείχνει γενικά να συμμορφώνεται στις οδηγίες και έχουμε χαμηλή προσέλευση του στο Νοσοκομείο.

Έχουμε οργανωθεί με σχέδια αντιμετώπισης της κατάστασης, αν αυτή επιδεινωθεί και χρειαστεί να αντιμετωπίσουμε μαζεμένα κρούσματα, σε συνεργασία με τον δήμο Διδυμοτείχου και το Στρατιωτικό Νοσοκομείο που βρίσκεται δίπλα. Στα υλικά έχουμε προβλήματα. Αυτή την στιγμή έχουμε επάρκεια, αλλά θα χρειαστούμε σίγουρα τις επόμενες ημέρες. Έχουμε κάνει κινήσεις και περιμένουμε σήμερα και αύριο.

Αν χρειαστεί θα γίνει ανακατανομή κλινικών για νοσηλεία κρουσμάτων και συνεννοηθήκαμε με τον δήμο Διδυμοτείχου να χρησιμοποιηθεί χώρος εκτός Νοσοκομείου αν χρειαστεί και συγκεκριμένα το 5ο Δημοτικό Σχολείο. Τα προγραμματισμένα χειρουργεία έχουν ακυρωθεί και αντιμετωπίζονται μόνο τα έκτακτα περιστατικά”.

“Ενισχυθήκαμε με 4 γιατρούς και 4 νοσηλεύτριες”

Ο κ.Γαλάνης αναφέρθηκε στο γεγονός ότι το Νοσοκομείο ενισχύθηκε αυτές τις ημέρες με σημαντικές προσλήψεις προσωπικού. “Ήρθαν γιατροί και αυτά είναι τα καλά νέα. Συγκεκριμένα προσελήφθησαν ουρολόγος, επικουριικός νευρολόγος, επιτέλους επικουρικός ορθοπεδικός στην κλινική μου, κάτι που ζητούσε τόσον καιρό. Τρεις γιατροί δηλαδή και περιμένουμε αυτό το μήνα να έρθει και επικουρικός ουρολόγος. Παράλληλα ήρθαν και τέσσερις νοσηλεύτριες μόνιμα, χωρίς απόσπαση. Έχουμε επίσης βάλει και σεκιούριτι στην είσοδο που είναι σημαντικό γιατί μας έλειπε τόσα χρόνια και γίνεται και διαλογή. Αναμένονται να επισημάνω και άλλοι τέσσερις γιατροί ως τέλος του χρόνου και αυτό σίγουρα θα ενισχύσει σημαντικά το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, που λόγω της θέσης του έχει αυξημένες υποχρεώσεις παροχής ιατρικών υπηρεσιών, λόγω και της κατάστασης που επικρατεί με την Τουρκία”.