Κυνική παραδοχή Σοϊλού για Έβρο: Βομβαρδίσαμε την Ελλάδα με σφαίρες και βόμβες αερίου!!!

Κυνική παραδοχή Σοϊλού για Έβρο: Βομβαρδίσαμε την Ελλάδα με σφαίρες και βόμβες αερίου!!!

-Συνέχισε τις φαντασιώσεις και τα Fake news: Πέρασαν 148.360 άτομα από τον Έβρο προς την Ευρώπη

Σε μια κυνική παραδοχή, την οποία θα πρέπει να βλέπουν και να ακούνε όσοι εξακολουθούν να έχουν την παραμικρή αμφιβολία ότι η Τουρκία κατευθύνει και διευκολύνει τους χιλιάδες λαθρομετανάστες να περάσουν τα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, προχώρησε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού.

Ομολόγησε ότι οι τουρκικές δυνάμεις έβαλαν κατά των ελληνικών με σφαίρες και βόμβες αερίου επί ώρες, σε συνέντευξή του για τον κορονοϊό στην Τουρκία ερωτώμενος και για τον Έβρο. Κάτι φυσικά που βλέπουμε να συμβαίνει συνέχεια στις Καστανιές και αποδεικνύεται από βίντεο και φωτογραφικό υλικό.

Υποστήριξε πως η Ελλάδα είναι εκείνη που προκαλεί και η Τουρκία απλώς απαντά στις ελληνικές προκλήσεις με δεκαπλάσια ένταση, αν και είναι ξεκάθαρο ότι οι τουρκικές αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις είναι εκείνες που επιτίθενται και οι ελληνικές απλά αμύνονται και δεν επιτρέπουν την παραβίαση των συνόρων μας, μαζί με τις ευρωπαϊκές δυνάμεις της Frontex.

Στη συνέχεια άρχισε τις… φαντασιώσεις και τα Fake news στα οποία αρέσκεται, αφού είπε πως 150.000 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν περάσει μέχρι στιγμής στην Ευρώπη ενώ στους 4.600 ανθρώπους που παραμένουν στα σύνορα τους παρέχεται σίτιση και περίθαλψη από τις τουρκικές αρχές.

“Από τα χερσαία σύνορα στον Έβρο από τις 28/2 και μετά, πέρασαν προς την Ευρώπη 148.360 άτομα. Και 2.300 πέρασαν από το Αιγαίο. Συνολικά πέρασαν 150.600 άτομα. Αυτή τη στιγμή περίπου 4.600 άτομα περιμένουν στη συνοριακή πύλη στις Καστανιές. Τους καλύπτουμε όλες τις ανάγκες, μεταξύ των οποίων τρία γεύματα τη μέρα, ανάγκες υγείας και απολύμανση. Τα ελληνικά στρατεύματα παρενοχλούν τα δικά μας. Εμείς ανταποδώσαμε δέκα φορές περισσότερα προς την Ελλάδα. Βομβαρδίσαμε την άλλη πλευρά με σφαίρες και βόμβες αερίων επί ώρες. Μπορούμε να το κάνουμε ξανά” είπε.

Πηγή: thetoc.gr