Καστανιές: Επιχείρηση-καθαρισμός από συνεργεία της Περιφέρειας ΑΜ-Θ – Χιλιάδες κουτιά δακρυγόνων που πετούσαν οι Τούρκοι

Καστανιές: Επιχείρηση-καθαρισμός από συνεργεία της Περιφέρειας ΑΜ-Θ – Χιλιάδες κουτιά δακρυγόνων που πετούσαν οι Τούρκοι

Επιχείρηση καθαρισμού του χώρου από το Φυλάκιο 1 των Καστανιών ως το σημείο που είναι το τουρκικό έδαφος και παραμένει φυσικά κλειστό και “σφραγισμένο”, έγινε σήμερα το πρωί από συνεργεία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Μετά την απόσυρση και απομάκρυνση των χιλιάδων λαθρομεταναστών, οι οποίοι από τις 28 Φεβρουαρίου… πολιορκούσαν την περιοχή με την καθοδήγηση και βοήθεια της τουρκικής Στατοφυλακής, στο σημείο εκείνο είχαν μείνει τόνοι σκουπιδιών. Ανάμεσα τους και χιλιάδες μπουκάλια δακρυγόνων, καπνογόνων και των άλλων χημικών, που πετούσαν Τούρκοι αστυνομικοί και στρατιώτες, όπως αποδείχθηκε ξεκάθαρα από τα βίντεο και τις φωτογραφίες που είχαν κυκλοφορήσει.

Έτσι, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία του Ταξίαρχου της περιοχής με τον Αντιπεριφερειάρχη Υγείας της Περιφέρειας ΑΜ-Θ Κώστα Βενετίδη, συνεργεία με τα απαραίτητα μηχανήματα αλλά και τον ίδιο να συντονίζει, πήγαν στο Τελωνείο και το Φυλάκιο 1 και καθάρισαν εντελώς τον χώρο. Μάλιστα οι υπάλληλοι αλλά και όσοι βρίσκονταν στο σημείο αλλά και απ’ όπου πέρασε το φορτηγό που κουβαλούσε τα σκουπίδια, έλεγαν ότι η μυρωδιά των χημικών που κατά εκατοντάδες πετούσαν καθημερινά οι τουρκικές δυνάμεις, ακόμα παρέμενε έντονη.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*