Διδυμότειχο: Η… απάντηση του δημάρχου Ρωμύλου Χατζηγιάννογλου, στις επικρίσεις ότι δεν έκλεισε τις λαϊκές αγορές

Διδυμότειχο: Η… απάντηση του δημάρχου Ρωμύλου Χατζηγιάννογλου, στις επικρίσεις ότι δεν έκλεισε τις λαϊκές αγορές

Με μια ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό και φωτογραφίες από την επίσκεψη του χθες Σάββατο στην πράσινη αγορά του Διδυμοτείχου, θέλησε να… απαντήσει ο δήμαρχος Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου, σε όσους τον επικρίνουν γιατί δεν έκλεισε τις λαϊκές αγορές του δήμου.

Σε αντίθεση με τους δημάρχους Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη, Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη και Σουφλίου Παναγιώτη Καλακίκο που αμέσως ανέστειλαν την λειτουργία των λαϊκών τους αγορών, ως μέτρο πρόληψης για την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού, ο κ.Χατζηγιάνογλου κράτησε εντελώς αντίθετη στάση. Αποφάσισε να λειτουργούν η λαϊκή αγορά του Διδυμοτείχου κάθε Τρίτη, που έχει διαχρονικά μάλιστα και την μορφή παραδοσιακού παζαριού και συγκεντρώνει αρκετό κόσμο και απ’ τα χωριά, αλλά και την πολύ μικρή πράσινη αγορά της πόλης κάθε Σάββατο, δίπλα στο υποκατάστημα του ΙΚΑ, καθώς και αυτή των Μεταξάδων κάθε Τετάρτη. Όπως βλέπετε άλλωστε, η συγκεκριμένη συγκεντρώνει λίγους παραγωγούς και οι πάγκοι τους είναι αρκετά μακριά ο ένας απ’ τον άλλο, Μερικοί μέσα στο προαύλιο του σχολείου, άλλος έξω στον δρόμο.

“Μόλις συνέλαβα μερικούς παραγωγούς, να πωλούν φρεσκοκομμένα λαχανικά, σε ΑΝΟΙΧΤΟ χώρο και ΧΩΡΙΣ αιρ-κοντίσιον. Την καλημέρα μου…..!!!!”, έγραψε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Διδυμοτείχου, θέλοντας να κάνει χιούμορ προφανώς, αλλά και εννοώντας με την φράση: “σε ΑΝΟΙΧΤΟ χώρο και ΧΩΡΙΣ αιρ-κοντίσιον” τις συνθήκες στα σούπερ μάρκετ. Εξάλλου το επιχείρημα του για την απόφαση να μην κλείσουν οι λαϊκές αγορές, είναι πως ο κίνδυνος σε αυτές είναι μικρότερος από αυτόν στα σούπερ μάρκετ που λειτουργούν κανονικά.

Όλα αυτά φυσικά τα λέει και τα κάνει ο κ.Χατζηγιάννογλου, επειδή όπως επίσης τονίζει, δεν υπάρχει επιβεβαιωμένο κρούσμα στην περιοχή του δήμου του. Μόνο που το γεγονός ότι η λαϊκή αγορά του Διδυμοτείχου, η οποία με τα δεδομένα που ισχύουν αυτή την στιγμή θα πραγματοποιηθεί κανονικά την ερχόμενη Τρίτη, μπορεί να συγκεντρώσει κόσμο και από χωριά των διπλανών δήμων, παραγωγούς και πελάτες και στον Έβρο ως γνωστόν υπάρχουν επιβεβαιωμένα κρούσματα. Εκτός, αν όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η Κυβέρνηση προχωρήσει με κεντρική της απόφαση στο κλείσιμο όλων των λαϊκών αγορών.